Съдържание:Морска водаПарни бани с билкиАлое Вера ‹›Препоръчано за теб:Електронен термометър

...
Съдържание:Морска водаПарни бани с билкиАлое Вера ‹›Препоръчано за теб:Електронен термометър
Коментари Харесай

Кожни раздразнения - как да се справим с тях?

Съдържание:

Морска водаПарни бани с билкиАлое Вера  Кожни раздразнения - по какъв начин да се оправим с тях? ‹›  Електронен термометър за деца Препоръчано за теб:Електронен термометър за деца8.50 лева.Виж ››

В следните редове ще оставим настрани сериозните кожни раздразнения, провокирани от кожни болести, като дерматитите, и ще се съсредоточим по-скоро върху по-безобидните кожни проблеми, които могат елементарно да бъдат преодоляни. Целта ни тук е да ви покажем по какъв начин можете да се справите с тях не с лекарства, а с натурални средства.

Морска вода

Морската вода неслучайно попада като дейна съставна част в доста фармацевтични артикули. Тя има способността да отваря порите на кожата и да изхвърля токсините от нея, а самата сол, съдържаща се в нея, играе ролята на естествен ексфолиант. Като цяло морската вода е отлично антисептично средство, което бързо се оправя с всевъзможни кожни раздразнения, в това число кожни екземи, розацея и псориазис. Ефикасно средство е даже при дерматити.

Парни бани с билки

 Парни бани при кожни раздразнения

Билковите парни бани са също мощно средство за разчистване на порите на кожата. Необходимо е само да залеете билките със студена вода, да ги оставите за няколко минути да поврят в тенджера с необятно гърло и откакто отварата леко се поохлади (с цел да не се изгорите), да застанете над съда, в който се намират те, със захлупена над главата ви забрадка и да " предоставите " лицето си за разчистване и отнасяне на кожните раздразнения.

Най-добрите комбинации за билкови парни бани са смесването на равни елементи мента, лайка, липа, дъбови кори и листа от върба или пък лайка, розмарин, липови листа и листа от бреза. По отношение на последната композиция имайте поради, че доста хора са алергични към брезите и това не е подобаващ способ за справяне с кожните раздразнения по време на сезона на алергичните ринити.

Алое Вера

 Алое Вера при кожни раздразнения

Сигурно ви е направило усещане, че в доста кремове и медицински препарати участва и растението Алое Вера. Това по никакъв начин не е инцидентно, тъй като то има мощно антисептично, успокояващо и хидратиращо деяние. Можете умерено да го отглеждате в домашни условия, тъй като не е по никакъв начин капризно растение, а целебните му резултати са познати от епохи. Просто разделете напречно на две елементи листото му и намажете проблематичните зони със сока, който ще бликне от него. Можете да повтаряте това деяние през няколко минути, до момента в който не забележите, че сокът от листенцето е засъхнал.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР