Съдържание:Какви фасадни мазилки съществуват и коя да изберетеМинерални мазилкиСиликонови мазилкиАкрилни

...
Съдържание:Какви фасадни мазилки съществуват и коя да изберетеМинерални мазилкиСиликонови мазилкиАкрилни
Коментари Харесай

Каква фасадна мазилка да изберем

Съдържание:

Какви фасадни мазилки съществуват и коя да изберетеМинерални мазилкиСиликонови мазилкиАкрилни мазилки  Каква фасадна мазилка за изберем

Фасадната мазилка е изключителна привилегия, която можете да осигурите на своя дом. Тя реализира затопляща функционалност, като изолира дома и задържа топлината. Освен това фасадната мазилка има естетическа роля, като придава свършек на дома.

Съществуват разнообразни критерии, които предопределят каква фасадна мазилка си заслужава да избере. Фасадната мазилка би трябвало да е здрава и устойчива, като е целесъобразно да бъде водоотблъскваща.

Фасадната мазилка също би трябвало да бъде еластична и устойчива по отношение на напукване. Важно е да има паропропускливост, като пропуща остатъчната влага от стената. Също по този начин външната мазилка би трябвало да предлага лесна поддръжка и дребна податливост към замърсяване. Цветовата гама на фасадната мазилка е от не по-малко значение, защото това дава отговор за естетиката на дома.

Какви фасадни мазилки съществуват и коя да изберете

Съществуват разнообразни типове външни мазилки, само че най-популярните модерни категории са три – минерални мазилки, силиконови мазилки и акрилни мазилки.

Минерални мазилки

 Фасадна мазилка

Фасадните минерални мазилки са под формата на суха примес на циментова основа. Преди да се слагат, към тях би трябвало да се добави вода. Друга специфичност е, че този тип мазилки изисква боядисване след слагане, което значи по-дълъг развой.

Има няколко аргументи, заради които си коства да изберете минерална фасадна мазилка за своя дом. На първо място, материалите са по-евтини. На второ място, този тип мазилки имат най-кратък период за изсъхване. Минералните фасадни мазилки са най-икономичният вид, по тази причина и при стеснен бюджет, те са най-хубавата алтернатива/

Силиконови мазилки

При тези мазилки има свързващо вещество на база емулсии от полимерна дисперсия и силиконови смоли. Силиконовите фасадни мазилки имат висока паропропускливост и добра хидрофобност, по тази причина повърхността им е мощно водоотблъскваща. Заради тези свойства силиконовата мазилка се отличава с висока резистентност при рискови климатични промени.

Тези фасадни мазилки са добър избор, тъй като имат ниска податливост към замърсяване, поради своите алкални добавки. Те пазят от появяването на плесен, зеленясване или мухъл. От финансова позиция, силиконовите мазилки са най-скъпият вид.

Акрилни мазилки

Основният съставен елемент на тези фасадни мазилки е акрилът. При тях главното свързващо вещество е дисперсия на смоли от синтетика. Тези мазилки се създават като подготвени за използване цветна паста.

Главното преимущество на този тип мазилки е устойчивостта на техния цвят във времето. Той се съхранява доста добре оцветен и кондензиран, което е позитивна естетическа характерност. Акрилните мазилки имат и висока разтегливост, която предотвратява пукнатините.

Недостатъкът на тези мазилки е, че са хидрофобни, по тази причина са водоотблъскващи и едва абсорбиращи.

Вижте още каква вътрешна мазилка да изберем за стените и по какъв начин да бодисаме вярно.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР