Съдържание:Как се изгарят калории с HIIT тренировкитеКолко калории се изгарят

...
Съдържание:Как се изгарят калории с HIIT тренировкитеКолко калории се изгарят
Коментари Харесай

Колко калории горят HIIT тренировките?

Съдържание:

Как се изгарят калории с HIIT тренировкитеКолко калории се изгарят с HIIT тренировките  Колко калории горят HIIT тренировките

Физическата интензивност е измежду най-важните аспекти от здравословния метод на живот. HIIT тренировките са едни от най-съвременните форми на трениране. Те съставляват комплекс от физически извършения, които се правят в друг интензитет и степен на натоварване върху тялото.

Човешката физиология е извънредно самостоятелна и друга, по тази причина и броят на изразходваните калории е в тясна взаимозависимост с физическата и биологичната същина на индивида. Изгарянето на калории е изменчив развой, който обаче сигурно се въздейства от степента на физическа интензивност и метода на хранене. HIIT тренировките оферират бързо и дейно изгаряне на мазнините в тялото. Иновативният подготвителен проект дава един от най-хубавите способи за намаляване.

Как се изгарят калории с HIIT тренировките

Обикновено при HIIT тренировките калорийното изгаряне е по-високо спрямо по-традиционните форми на кардио тренировки, като тичане или велосипед. По-интензивните извършения нормално изискват повече сила и могат да усилят калорийното изгаряне по време на подготовка. Дължината на HIIT тренировката може да варира, като по-продължителните тренировки нормално изгарят повече калории.

Тези тренировки се концентрират върху къси, интензивни извършения, които подтикват метаболизма и могат да продължат да изгарят калории даже след края на тренировката, заради феномена на следтренировъчно кислородно ползване.

Колко калории се изгарят с HIIT тренировките

 HIIT тренировки

HIIT тренировките нормално се смятат за ефикасни при изгарянето на калории и възстановяване на метаболизма, само че съответното количество изгаряни калории може да варира от човек на човек. Метаболизмът на всеки трениращ е друг и въздейства върху количеството изгаряни калории. Друг фактор, който способства върху количеството на изгорени калории, е физическата подготовка и равнището на подготовка преди пускане на режима.

В средностатистически проект HIIT подготовка от към 30 минути може да изгори сред 200 и 400 калории според от интензивността на упражненията и отговора на тялото на индивида към тях. По-дългите HIIT тренировки или тези с по-висока активност могат да усилят изгарянето на калории.

Само да се направи съпоставяне, за една часова подготовка по HIIT можете да изгорите почти сред 400 и 800 калории според от интензивността на упражненията и другите посочени фактори. Отново, това е единствено ориентировъчно и характерното количество калории може да варира доста от човек на човек.

 Колко калории горят HIIT тренировките?

Точното количество на изгаряните калории може да бъде друго за всеки човек, според от техните физически качества и реакция на тренировката. Така че, характерностите на тренировката и самостоятелните особености на индивида могат да дефинират точното количество калории, които се изгарят по време на общоприета HIIT подготовка.

В научните среди на здравословния живот се счита, че в случай че приблизително посещавате HIIT тренировки три до четири пъти седмично през целия месец, можете да очаквате да изгорите доста количество калории, което може да способства за цялостното ви фитнес придвижване. Този брой тренировки нормално способства за нараснало изгаряне на калории и възстановяване на физическата форма.

Вижте още разликата сред килокалория и килокалория.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР