Съдържание и състав на калории в глухарчето Калоричното съдържание на

...
Съдържание и състав на калории в глухарчето Калоричното съдържание на
Коментари Харесай

Чаят от глухарче се бори с най-упоритите болести

Съдържание и състав на калории в глухарчето

Калоричното наличие на сладко от глухарче зависи от това какъв брой захар или мед е прибавен към него. Средно има към 190 ккал на 100 грама артикул.

Енергийна стойност:

- протеини - 0,8 g;

- мазнини - 0,2 g;

- въглехидрати - 48 g.

Заместител на кафе без кофеин

В актуалния забързан темп на живот е доста мъчно да си представим най-малко един ден без кафе, само че изобилието от кофеин не води до нищо положително и чаша от обичаната ви ароматна напитка късно вечерта може даже да има негативен резултат ефект върху съня. Чаят от глухарче може да замести безкофеиновото кафе и може да се смеси с цикория, с цел да имитира текстурата на същинското кафе.

Стимулира мозъчната функционалност

Чаят от глухарче усъвършенства когнитивните функционалности, може да ви помогне да започнете деня с нова мощ или да преодолеете енергийния спад, който е неминуем в средата на деня. Тази напитка съдържа лецитин, богат източник на холин, който се трансформира в ацетилхолин, който подкрепя когнитивните функционалности и задържането на паметта.

Подобрява функционалността на червата

Зелените от глухарче са богати на фибри и пребиотици, които работят дружно с пробиотиците. Тези субстанции оказват помощ да се поддържа здравето на клетките, виновни за храносмилането. Чаят от глухарче може да помогне за понижаване на подуването и производството на газове.Ползите и вредите от сладко от глухарчета

Глухарчето съдържа доста потребни за организма субстанции.

Например, витамини С, А, В2, Е, РР, холин, соли на манган, желязо, калций, фосфор, както и до 5% протеин.

За лечебни цели са подобаващи коренът, листата, съцветието, тревата и сокът. Растението има жлъчегонно, антипиретично и леко хипнотично деяние.
 Вълшебната целебна билка, която се намира на една ръка разстояние Вълшебната целебна билка, която се намира на една ръка разстояние
Днес сме избрали да ви представим чудодейната билка Глухарче, която сме привикнали да срещаме на всички места, само че надали знаете какъв брой потребна...

В националната медицина глухарчетата се употребяват за лекуване на колит, хепатит, холецистит, холелитиаза, гастрит, жълтеница, цистит; те се употребяват при запек, метеоризъм и против глисти.

Подпомага функционалността на черния дроб

Билков чай от корен от глухарче оказва помощ за унищожаване на нежеланите отрови с помощта на високите равнища на хлорофил и витамин А. Ето за какво това цвете се употребява в аюрведичната медицина от епохи.

Висока централизация на антиоксиданти

Зеленчуците на глухарчето, корените и цветята са цялостни с витамини А, С и К, както и с разнообразни фитонутриенти и специфичен антиоксидант, бета-каротин. Всичко това оказва помощ за понижаване на възпалението и обезврежда свободните радикали, които повреждат клетките, което води до прибързано стареене.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР