Съдържание:Хранене на лабрадорГрижи за козината на лабрадорКъпане на лабрадорДресиране на

...
Съдържание:Хранене на лабрадорГрижи за козината на лабрадорКъпане на лабрадорДресиране на
Коментари Харесай

Съвети при отглеждането на лабрадор

Съдържание:

Хранене на лабрадорГрижи за козината на лабрадорКъпане на лабрадорДресиране на лабрадор  Лабрадор ‹›  Безшумна пила за нокти за домашни любимци Страхотен аксесоар за вашето куче:Безшумна пила за нокти за домашни любимци43.00 лева.Виж ››

Лабрадорът, който произлиза от Канада, е най-популярната порода кучета в Съединените щати. Тези кучета са известни с любовта си към храната и склонността си да наддават тегло. Те обаче са доста нежни, интелигенти и подготвени за работа.

Има условия във връзка с храненето на кучето, физическите извършения, образованието на лабрадора и медицинските грижи. Всичко това ще ви подсигурява, че кучето ще живее дълъг и благополучен живот. Вижте и най-важните грижи при развъждане на лабрадор.

Хранене на лабрадор

Хранете лабрадора с висококачествена кучешка храна или домашно приготвена храна за кучета, която ще разреши вярното развиване на костите на кучето и няма да докара до затлъстяване на кучето.

Изберете храна за кучета, която съдържа оптимално количество протеини, комбинирани с L-карнитин, с цел да насърчи развиването на мускулна маса, с добавени глюкозамин, хондроитин, калций и фосфор, които също ще оказват помощ за растежа здрав скелет.

Храната би трябвало също да съдържа витамини А и В, биотин и омега 3 и 6 мастни киселини, с цел да подхранвате гъстата, четина на вашия лабрадор. Домашните ястия би трябвало да бъдат особено основани, с цел да обезпечат същите хранителни субстанции. Това е значима грижа за лабрадора.

 Хранене на лабрадор

Поддържайте уравновесен график за хранене на лабрадора, който съответно управлява глада на кучето и неговата кръвна захар. Кученцата, които са по-млади от 4 месеца, би трябвало да се хранят четири пъти на ден, а тези сред 4 и 12 месеца би трябвало да се хранят три пъти дневно. От 1-та годишнина на кучето, може да редуцирате храненето до два пъти дневно.

Грижи за козината на лабрадор

Решете своя лабрадор два пъти седмично, употребявайки четка, с цел да премахнете космите. Късата, права и доста дебела външна четина на лабрадора е груба и мазна, отблъсква вода, само че мекият и компактен подкосъм защищава кожата на кучето от студената вода и гъстите шубраци. Два пъти в годината лабрадорът ще издува сменя подкозината си. Допълнителното ресане през това време ще ви помогне да ускорите премахването на подкосъма и да намалите количеството на полепналите на всички места косми във вашия дом.

Къпане на лабрадор

Къпете своя лабрадор един път месечно или по-често, в случай че той плува в реки или други водни басейни, които съдържат естествени организми. Подсушете го с забрадка след всяко плуване, тъй че козината му да не задържа вода.

Ушите на лабрадорите са изложени на риск. Затова постоянно почиствайте вътрешността на ушите му с тампон, пропит в разтвор за разчистване на ушите, и проверявайте ушния канал за инфектиране, аромат или секреция, които биха могли да значат зараза.

Дресиране на лабрадор

 Бебе лабрадор

Тренирайте своя лабрадор най-малко два часа дневно, като му предоставяте опция да тича свободно най-малко половината от това време. Научете го да гони и носи топка. Това е упражнение, хем за бягане, хем за асимилиране на команди. Лабрадорите обичат водата, тъй че позволете на вашето куче да плува постоянно, употребявайки уменията, присъщи на породата.

Обучете своя лабрадор да дава отговор на съществени кучешки команди като " ела ", " седни " и " спри ", като започнете още когато кученцето е едвам на 3 месеца. Когато порасне, то ще стане огромно и мощно куче, и ще ви бъде мъчно да го контролирате, в случай че не сте го обучили.

Лабораториите са извънредно обществена порода, тъй че се присъединете към подготвителен клуб или клас, където кучето може да се среща и да си играе с други кучета, до момента в който се научи на главните неща.

Ако желаете и вие да си вземете лабрадор, разгледайте нашите разгласи и цени за лабрадори.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР