Съдържание:Да се ​​отървем от страховетеДа се ​​научим да плувамеДишаме правилно

...
Съдържание:Да се ​​отървем от страховетеДа се ​​научим да плувамеДишаме правилно
Коментари Харесай

Как да се научим да плуваме

Съдържание:

Да се ​​отървем от страховетеДа се ​​научим да плувамеДишаме вярно  Как да се научим да плуваме

Яркото лятно слънце, ваканцията, прохладният бриз и тихият звук на вълните - какво може да бъде по-приятно за човек, изтощен от зимния мраз? Мечтаеш да се потопиш в хладната вода и да се почувстваш като най-щастливия човек на света. Можете ли да плувате? Добре, само че какво да кажем за тези, които по стичане на събитията са лишени от опцията да научат това незаменимо умеене? Всичко е наред, просто първо би трябвало последователно да свикнете с водата.

Да се ​​отървем от страховете

За да се научите да плувате, се отървете от страха от красивата водна буря. Представете си себе си на плажа в замайващ бански - дано стартираме да се приготвяме за страхотните летни дни, които предстоят. Постепенно ще привикваме с водата. Когато се къпете, потопете лицето си за известно време във вода, задържайки дъха си, пробвайте се да увеличавате времето за потапяне непрекъснато.

Следващото упражнение: изтеглете въздух в дробовете си, потопете лицето си във вода и постепенно изпускайки въздушни мехурчета. След тренировките в банята, би трябвало да намерите спокоен, спокоен водоем без промени в дълбочината и бързи течения, с цел да продължите да се гмуркате там, в открити води.

Да се ​​научим да плуваме

 Плуване

Не забравяйте да ревизирате дълбочината, на която сте, когато се учите да плувате. Ако е належащо, когато и да е можете да се застраховате, като опивате дъното. Поканете във вашата компания човек, който може да плува: като се изключи че той ще бъде там във всяка непредвидена обстановка, ще получите и на практика препоръки за плуване.

След като сте привикнали със междинната дълбочина и сте се научили да стоите във водата за известно време, усложнете по-нататъшния развой на вашето образование. Внимателно влезте по-дълбоко във водата, оставяйки единствено главата си на повърхността. Разходете се по дъното, усетете плавните придвижвания на тялото си.

Следващата стъпка е гмуркането. Ще бъде по-добре, в случай че се гмуркате със специфични очила за плуване. Това ще ви разреши да видите дъното и да навигирате умерено във водата. Дори и да няма такива, гмуркането отново е належащо и допустимо. Така че, поемете надълбоко въздух, потопете се във вода с глава и задръжте дъха си за 10 секунди. След това пускате въздуха във водата и излизате, с цел да поемете нова порция въздух в белите си дробове. Продължете упражненията за гмуркане няколко пъти. Бъдете уверени, че ще ви хареса!

Дишаме вярно

След това се научете да дишате вярно. В хоризонтално състояние на тялото във водата и вярно дишане можете просто да лежите във водата. Трябва да се отпуснете, да вдигнете главата си над повърхността на водата и да се насладите на обстановката. Усвоихме процеса по плуване, тогава би трябвало да продължим. Най-лесният метод за напредване по водата има смешното име като куче. То не се нуждае от специфични трикове - с ръцете си загребвате водата под себе си, в същото време краката ви вършат отвесни придвижвания нагоре и надолу. Вярно е, че скоростта на придвижване ще бъде минимална, само че не трябва да се тревожим за това, най-хубавото следва!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР