Съдържание:АнтикварствоМалки влакчета за пораснали момчетаКниги и любими цитати Това че

...
Съдържание:АнтикварствоМалки влакчета за пораснали момчетаКниги и любими цитати Това че
Коментари Харесай

Хоби за възрастни хора

Съдържание:

АнтикварствоМалки влакчета за пораснали момчетаКниги и обичани цитати  Хоби за възрастни хора

Това че тематиката ни е предопределена за възрастните хора, напълно не значи, че няма какво толкоз да се каже за техните занимания.

Само хвърлете взор върху това, което ни хрумва, без да разсъждаваме изключително по тематиката - лов и лов на риба, игра на шах и табла, колекциониране на пощенски марки или остарели значки, изобразяване или моделиране, градинарство и какво ли още не.

Списъкът може да е безконечен, заради което тук ще ви покажем някои по-интересни и не толкоз тривиални занимания, които са изключително подобаващи за мъже на над 60 годишна възраст.

Антикварство

 Хоби с антики

С годините човек не толкоз остарява, колкото помъдрява. Би трябвало да ви е пределно ясно, че старите движимости не са просто вехтории, а могат да бъдат и доста скъпи. Защо тогава не започнете да ги колекционирате. Пообиколете антикварните къщи и започнете да събирате тези движимости, които намирате за стойностни и които биха радвали окото ви. А кой знае, може да се превърнете в същински ценител и след време сходни движимости да костват толкоз доста, че напряко бихте се изумили. Или пък децата или внуците ви.

Малки влакчета за пораснали момчета

Знаем, че мъжете в никакъв случай не порастват и по душа постоянно си остават деца. Но също по този начин е реалност, че с напредването на възрастта към този момент не можете да си позволите да упражнявате някои свои занимания, които сте обичали преди време.

Да яхнете мотор и да усещате вятъра в буйната си коса или пък да препуснете със спортната си кола по автомагистралата, без да имате последна цел. Можете обаче да се наслаждавате на уюта на дома си, без да преставате да се забавлявате. Като превърнете в свое занимание моделирането на влакови композиции. Пробвайте, ще откриете какъв брой е занимателно.

Книги и обичани цитати

 Хоби за възрастни хора

Когато сте възрастни, колкото и доста старания да полагате за здравето си, то евентуално няма нищо по-приятно от това да си полегнете или да седнете на обичания си клатещ се стол, да се завиете с някое пухкаво и топло одеало и да отворите някоя книга. Или както е споделила Катлийн Норис, една от най-великите американски писателки на 20 в. - Дори единствено фактът, че една хубава книга те чака на края на дългия ден, прави деня по-щастлив.

За да сте още по-щастливи обаче, както и за многообразие, можете да си отделите една тетрадка и в нея да си записвате всички цитати от обичаните ви книги, на които сте попаднали. Така ще можете да ги осмислите по-добре, какато и един ден да ги споделите с децата или внуците си.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР