Съдържание:1. Комарници2. Електрически уреди за защита срещу комари3. Димящи спирали

...
Съдържание:1. Комарници2. Електрически уреди за защита срещу комари3. Димящи спирали
Коментари Харесай

Средства за борба с комарите

Съдържание:

1. Комарници2. Електрически уреди за отбрана против комари3. Димящи спирали против комари4. Препарати, предопределени за отнасяне на човешката кожа за прогонване на комарите5. Ароматни треви и етерични масла против комари  Средства за битка с комарите ‹›  Лампа срещу комари, засмукваща Практичен аксесоар за вашия дом:Лампа срещу комари, засмукваща33.00 лева.Виж ››

Чували ли сте една доста занимателна съветска приказка, която гласи, че комарите в действителност са доста по-хуманни от дамите, тъй като до момента в който ти пият кръвта, най-малко престават да бръмчат? Това, естествено е в кръга на шегата и молим дамите да ни извинят, в случай че са по-обидчиви. Просто цитираме известната съветска сентенция.

Истината е, че никой не желае комарите нито да му бръмчат на главата, нито пък да пият от кръвта му. Това е повода тук да ви срещнем с най-разпространените ограничения, които можете да вземете при битката с комарите, които също така са и носители на доста заболявания.

1. Комарници

Напълно лигично е да поставите в жилището, в което живеете, и комарници. Те ще стопират освен комарите, само че и всевъзможни други летящи инсекти.

2. Електрически уреди за отбрана против комари

 Комари

Можете да се възползвате от тези електрически уреди, които се слагат в контактите и прогонват комарите. Има даже и лампи, които можете да изнесете на балкона или на двора на къщата си. Срещат се във всевъзможни размери и те в действителност работят, само че има разногласия дали не вредят и на човешкото здраве. Все още няма доказателства за вредата им.

3. Димящи спирали против комари

За разлика от електрическите уреди против комари, тези спирали не се нуждаят от съществуване на електрическа мрежа. Те са добре познати на всички риболовци, на къмпингарите и на всички тези, които обичат да прекарват повече време навън. Те също са доста ефикасни, само че бихме ви предложили единствено тези, които са натурални и не съдържат веществото пиретроид, за което също има подозрения, че може да вреди с изключение на на комарите, по този начин и на хората.

4. Препарати, предопределени за отнасяне на човешката кожа за прогонване на комарите

 Борба с комарите

Това са така наречен репеленти. Могат да са под формата на спрейове, лосиони, кремове и така нататък Практични са, тъй като можете да ги носите постоянно у вас и да ги употребявате, когато усетите, че комарите стартират да ви тормозят. Имайте поради, че някои от тях не са по никакъв начин подобаващи за бебета или дребни деца, както и че могат да провокират раздразнение или алергична реакция на кожата ви.

5. Ароматни треви и етерични масла против комари

 Лавандулата гони комарите

Можете да засадите на двора или на терасата си ароматни треви, които отблъскват комарите. Това е допустимо най-щадящият метод за вас и за околната среда да се предпазите от тях. Засадете си лимонова трева, босилек, лавандула и ще доста други, които за вас ще ухаят прелестно, само че не и за комарите. Можете да употребявате и етеричните масла от упоменатите билки и да ги употребявате както за ароматизиране на пространствата си, по този начин и непосредствено за външно приложение върху кожата ви.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР