Съдържание:1. Използвайте правилен поздрав2. Разкажете какво провокира вашия интерес към

...
Съдържание:1. Използвайте правилен поздрав2. Разкажете какво провокира вашия интерес към
Коментари Харесай

Как се пише мотивационно писмо

Съдържание:

1. Използвайте верен поздрав2. Разкажете какво предизвика вашия интерес към работната позиция3. Добавете съответни данни4. Какво ще кажете за вашите полезности? 5. Съкратете писмото7. Проверете за правописни, граматически и смислови неточности  писане на мотивационно писмо ‹›  Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг Страхотен аксесоар за вашата кухня:Повод за куче, розов, 5 метра, до 15 кг18.50 лева.Виж ››

Умението за писане на мотивационно писмо сигурно ще бъде потребно за мениджъри, стажанти, претенденти без опит и просто за всички, които смятат за належащо да заявят интереса си към обещано свободното място. Събрахме седем елементарни съвета, които ще ви оказват помощ да се справите с тази задача:

1. Използвайте верен привет

Изглежда дребна детайлност, само че тя споделя доста за претендента. Използвайте привет, който се вписва в разпоредбите за бизнес преписка и обърнете внимание към кого адресирате писмото си.

2. Разкажете какво предизвика вашия интерес към работната позиция

Дори единствено с едно изречение в мотивационното писмо може ловко да уточните за какво сте харесали това свободно място. Например, в случай че позцията е за началник на отдел " продажби " в организация за недвижими парцели, може да напишете нещо като: „ Повече от четири години управлявах екип от мениджъри за продажба на строителни материали. " Продажбата на недвижими парцели постоянно ми се е коствала по-привлекателна работна позиция. Свободното място, което сте оповестили, е опция да трансформира сферата ми активност към по-подходяща за мен. "

3. Добавете съответни данни

В мотивационно писмо е значимо да отговорите на въпроса за какво сте съвършен претендент за това свободно място. За задачата в един параграф опишете значимите достижения и умения, за които работодателят ще прочете повече в резюмето.

Ако се интересувате от свободното място на дизайнер, можете да напишете следното: „ През последната година работя повече с векторна графика, главно външна реклама. Работата, с която се гордея, е корпоративният календар за годината (може да приложите линк). Също по този начин, преди две години направих анимирани скрийнсейвъри за един от телевизионните канали, за които също ползвам линкове (или портфолио). "

4. Какво ще кажете за вашите полезности?

Преди да напишете мотивационно писмо, проучете страницата на компанията, с цел да разберете характерностите на нейната корпоративна просвета. Ако има директни съвпадения с вашите полезности, тогава това също би трябвало да бъде посочено при кандидатстване за свободно място.

 по какъв начин се написа мотивационно писмо

Да речем, че в офиса на компанията се провежда разделно събиране на боклука и тази концепция в действителност ви харесва. След това в мотивационното писмо можете да напишете: „ Чудесно е, че мислите за екологията на планетата. Всяка година вземам участие в засаждането на дървета и изхвърлям пластмасовите и стъклените материали настрана: за мен е значимо компанията да споделя моите възгледи. “

5. Съкратете писмото

Често в мотивационните писма има доста непотребни неща. Някои прибавят автобиография, други разпъват прекалено много ревюто за мотивацията си. Оставете единствено значимата и забавна информация: да вземем за пример, прибавете връзки към портфолиото си, в случай че е належащо за вашата специалност.

7. Проверете за правописни, граматически и смислови неточности

За всеки случай препрочетете още веднъж писмото: инцидентни печатни неточности могат да навредят на положителното усещане, което желаете да извършите.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР