Съд в щата Мисисипи постанови един милион долара обезщетение на

...
Съд в щата Мисисипи постанови един милион долара обезщетение на
Коментари Харесай

Съд постанови $1 млн. обезщетение на семейство заради полицейска немарливост

Съд в щата Мисисипи постанови един милион $ обезщетение на фамилията на 67-годишна жена, убита през 2014 година поради несъответстващи дейности на полицията. По думите на фамилията полицията е могла да избави живота на жертвата, в случай че се бе намесила по-добре.

,,Ако управляващите бяха следвали съответните политики и процедури - нещо, което те не са създали - прекомерно евентуално е тази жена през днешния ден да беше жива'', съобщи за медиите юристът на опечаленото семейство.

Според публикуваната информация в деня на убийството 67-годишната жена е позвъняла на 911, с цел да заяви за апаш в дома си. Но вместо да й оказват помощ, от незабавната централа не са се пробвали да я задържат на телефона, каквото е условието в такива обстановки, нито са я питали дали има видимост към крадеца. После, когато на адреса дошъл полицейският патрул, чиновниците нито потърсили дамата, с цел да се уверят дали е добре, нито претърсили периметъра към дома ѝ. Вместо това те постояли известно време пред къщата, след което си тръгнали.

33-годишният Алонсо Стюарт, упрекнат в убийството, признава по-късно, че към момента се е намирал в дома на жертвата, когато патрулът е дошъл на адреса.

Тялото на убитата жена е било открито от член на фамилията 11 часа по-късно.

Диспечерът, приел позвъняването, и двамата служители на реда, отишли на адреса, без да подхващат никакви дейности, по-късно са били уволнени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР