Съд в Мианмар трябва да произнесе днес първите присъди по

...
Съд в Мианмар трябва да произнесе днес първите присъди по
Коментари Харесай

Произнасят присъди срещу опозиционни лидери в Мианмар

Съд в Мианмар би трябвало да произнесе през днешния ден първите присъди по делата против сваления от хунтата водач Аун Сан Су Чжи,предаде " Ройтерс ". Престъпленията, за които тя е съдена, носят комбинирани оптимални присъди над 100 години.

Според източник, осведомен с производството, във вторник арбитър ще се произнесе по обвинявания в подбуждане и в нарушение на закона за естествени бедствия посредством нарушение на протоколите за COVID-19. Тези обвинявания плануват затвор надлежно до две и три години.

Пред същата орис е изправен, в случай че бъде приет за отговорен, съобвиненият Уин Мийнт, сваленият президент и съдружник на Су Чжи от Националната лига за народна власт (NLD).

Нито хунтата, нито държавните медии, са дали информация за процеса.

Су Чжи също е упрекната в корупция и нарушение на служебна загадка.
 Организация на обединените нации предизвестява: Хунтата в Мианмар желае още власт в страната
Организация на обединените нации предизвестява: Хунтата в Мианмар желае още власт в страната

След като касира изборите, ще разпусне управлявалата преди нея партия

Съединените щати и специалисти от Организация на обединените нации осъдиха обвиняванията и желаеха освобождението на подсъдимите.

Говорителят на хунтата не отговори в понеделник на позвъняванията, само че по-рано сподели, че на Су Чжи е предоставена надлежна процедура от самостоятелна правосъдна система.

Поддръжниците на 76-годишната Су Чжи настояват, че случаите са политически стимулирани и са предопределени да сложат край на политическия живот на жена, която от десетилетия е защитавала демокрацията при предходни военни управници, през множеството време под домакински арест.

като хунтата се бори да консолидира властта си на фона на митинги и въоръжена опозиция от милиции, обединени с държавно управление в сянка в възмездие за потреблението на смъртоносна мощ от страна на военните.
 Хунтата в Мианмар касира вота от 2020 година
Хунтата в Мианмар касира вота от 2020 година

Изборите бяха извоювани от Аун Сан Су Чжи

През юли,, на които безапелационна победа реализира партията на Су Чжи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР