Съд в Мианма осъди сваления лидер Аун Сан Су Чи

...
Съд в Мианма осъди сваления лидер Аун Сан Су Чи
Коментари Харесай

Свалената лидерка на Мианма бе осъдена на още 4 години затвор

Съд в Мианма осъди сваления водач Аун Сан Су Чи на още четири години затвор през днешния ден, откакто я призна за отговорна за противозаконен импорт и владеене на уоки-токи устройства, както и за нарушение на рестриктивните мерки за ковид, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

Миналия месец Су Чи бе наказана по две други обвинявания и получи присъда от четири години затвор, която по-късно беше понижена на половина от ръководителя на военното държавно управление. Десетки каузи са заведени против 76-годишната жена, откакто армията завзе властта предишния февруари, сваляйки демократично определеното държавно управление на Мианма и арестувайки членове на Националната лига за народна власт на Су Чи.

Ако бъде приета за отговорна по всички обвинявания, може да бъде наказана на над 100 години затвор. Поддръжниците ѝ, както и самостоятелни анализатори, споделят, че обвиняванията против Су Чи са измислени, с цел да легитимират завладяването на властта от военните и да ѝ попречат да се върне в политиката.

Срещу нея има и пет обвинявания за корупция, като оптималното наказване за всяко от тях е 15 години затвор и санкция. Шесто обвиняване за корупция против нея и сваления президент Уин Мийнт по отношение на позволения за наемане и закупуване на хеликоптер към момента не е влезнало в съда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР