Съд в Киев освободи под гаранция ключов свиделет по делото

...
Съд в Киев освободи под гаранция ключов свиделет по делото
Коментари Харесай

Украински съд пусна под гаранция ключов свидете по делото за полет МН17

Съд в Киев освободи под гаранция основен свиделет по делото за свалянето през 2014 година на малайзийския пътнически аероплан над Източна Украйна, предадe Ройтерс. В злополуката починаха всичките 298 души на борда на полет МН17.
Обвиниха четирима за свалянето на полет MH17 и гибелта на близо 300 души Трима руснаци и украинец са заподозряни за стрелбата по машината на Малайзийските авиолинии
Украинският жител Володимир Цемах е пуснат под гаранция в подмяна на обещанието му да не се укрива и да се явява в съда за гледанията на делото му по обвиняване в тероризъм.

Цемах е бил пълководец на противовъздушната защита на сепаратистите в региона на Източна Украйна, където беше свален малайзийският Боинг от съветска ракета.

Според непотвърдени медийни известия Цемах е в листата на пленници, които Русия желае да бъдат разменени против редица украинци, арестувани в затвори в Русия, в това число 24 моряци, пленени край Крим през ноември.
Пет години след полет МН17 светът си спомня за жертвите Малайзийският аероплан беше свален над Украйна, всички на борда починаха
В оповестено през вчерашния ден писмо 40 европейски депутати приканиха украинския президент Володимир Зеленски да не предава Цемах на Русия. Във вторник холандските проверяващи на свалянето на полет МН17 показаха желанието той да остане в Украйна за разпит.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР