Съд в Хонконг отхвърли обвинението за оръжие срещу сенатор от

...
Съд в Хонконг отхвърли обвинението за оръжие срещу сенатор от
Коментари Харесай

Обвинение за огнестрелно оръжие срещу сенатора от щата Вашингтон Джеф Уилсън отхвърли в съда в Хонконг

Съд в Хонконг отхвърли обвиняването за оръжие против сенатор от щата Вашингтон, задържан откакто е носел револвер в китайската територия

От KANIS LEUNG HONG KONG Associated Press, 29 октомври 2023 година, 23:48

Associated Press – Хонконгски съд отхвърли обвиняването за оръжие в понеделник против Сенатор от щата Вашингтон, който беше задържан, откакто придвижи револвер на китайска територия в това, което той назова „ почтена неточност “. е носел револвера на летището на 21 октомври, има ясно престъпно досие в Хонконг и е направил признанието си намерено, сподели прокуратурата на правосъдното съвещание.

Главният магистрат Дон Со утвърди съглашението за обвързваща заповед, а не молба за владеене на нелицензирано огнестрелно оръжие, като сподели, че е податлив да има вяра, че Уилсън е почтен.

Заповедта за обвързване изисква Уилсън да пази мир и да заобикаля осъществяването на нови закононарушения с огнестрелно оръжие в продължение на две години. Магистратът сподели, че Уилсън ще бъде санкциониран с 2000 хонконгски $ ($255) за нарушение на заповедта, в случай че не я извърши. Уилсън е свободен да напусне територията. В изказване, оповестено по-рано на уеб страницата на законодателя на Longview, се споделя, че макар че оръжието не е записано в Хонконг, то е записано във Вашингтон.

Хонконг има по-строги закони за оръжията от Съединените щати. Осъдените за носене на огнестрелно оръжие без лиценз могат да бъдат санкционирани до 100 000 хонконгски $ ($12 800) и наказани на до 14 години затвор.

Според неговия уеб страница, Уилсън пътуваше със брачната половинка си за петседмична почивка в Югоизточна Азия. Той е разкрил оръжието по време на полет сред Сан Франциско и Хонконг, се споделя в известието.

Съдът чу, че Уилсън е споделил на митнически контрольор, че това е „ ужасяващ случай “ след ареста му. Багажът му е минал през защитата в Портланд, преди да премине в Сан Франциско, сподели той по време на по-ранно изявление с инспектора.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР