Съд в Атина присъди 45 години затвор на известният с

...
Съд в Атина присъди 45 години затвор на известният с
Коментари Харесай

Съд стъжни живота на Звяра от Балканите, убил българска проститутка в Гърция

Съд в Атина присъди 45 години затвор на известният с поредност тежки закононарушения Костас Пасарис, който излежава доживотна присъда в Румъния, написа вестник "Катимерини ".

44-годишният престъпник, именуван във втората му татковина Румъния Звяра от Балканите, беше открит отговорен в 4 опита за непредумишлено ликвидиране и 5 въоръжени грабежа през 2000 година

Съдът го оправда по още шест обвинявания в непредумишлено ликвидиране на полицейски чиновници.

Пасарис не присъстваше в правосъдната зала, откакто настояването на гръцките управляващи да бъде трансфериран до Атина за делото не беше почетено от Румъния.

Гледането на съда на обжалването на Пасарис четири доживотни присъди, които му бяха наложени за четири убийства, занапред следва в Атина.

Пасарис беше най-известният нарушител в Гърция на началото на 21 век. След поредност въоръжени грабежи той беше задържан, само че до момента в който го местеха от пандиза в болничното заведение, лиши оръжието на защитата, умъртви двама служители на реда и рани трети тежко.

Следващото ликвидиране, дело на Пасарис, беше на българката Боянка Славчева. Гръцките медии я разказват като продажница, с която килърът имал връзка.

Полицейска акция, в която 7 чиновници причаквали Пасарис в жилището му, само че не съумели да го арестуват, а той избягал, откакто рани един от тях, докара до оставки в управлението на полицията в Гърция през 2001 година

Звярът от Балканите избяга Румъния, родината на майка му. По време на грабеж на обмен бюро през 2001 година той умъртви притежателя и един чиновник и открадна 16 000 $.

Румънската полиция, в подпомагане с гръцките управляващи, съумя да намери Пасарис, който беше задържан след интервенция на румънските спецченгета. Той беше наказан в Румъния на две доживотни присъди за убийствата в обмен бюрото и продължава да лежи в затвор в Крайова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР