Съд разпореди на щатската застрахователна компания Geico да заплати 5.2

...
Съд разпореди на щатската застрахователна компания Geico да заплати 5.2
Коментари Харесай

$5.2 млн. долара обезщетение от застраховател за жена заради секс в кола

Съд разпореди на щатската застрахователна компания Geico да заплати 5.2 млн. $ обезщетение на жена от щата Мисури, която се заразила с човешки папиломавирус (HPV) в застрахования автомобил на някогашния й сътрудник.

От правосъдните документи излиза наяве, че дамата, показана само със своите букви “M.O.”, подала тъжба непосредствено до затрахователя през 2021 година - към три години, откакто научила, че е инфектирана с (HPV).

Тя твърди, че прихванала заболяването през 2017 година, когато правила секс в автомобила Hyundai Genesis на своя тогавашен сътрудник, който бил застрахован в Geico.

Според жалбата, притежателят на автомобила знаел, че е инфектиран с HPV, само че не я уведомил за това. Тя застъпва тезата, че застраховката би трябвало да обезпечава покритие и за нейните пострадвания и загуби и предложила на застрахователя съглашение на стойност 1 млн. $, написа Complex.

Според CNN от Geico, в последна сметка, отхвърлили нейния иск, заявявайки, че нейните загуби и пострадвания нямат нищо общо със “собствеността, поддръжката или застрахованото използване” на автомобила.

След това казусът е отправен до съдия, който открива, че “в застрахования автомобил е осъществена полова активност, която “директно е предизвикала или е съдействала за за причината” M.O. да бъде инфектирана. На дамата е присъдено обезщетение в размер на 5.2 млн. $, което би трябвало да бъде платено от Geico. Компанията обаче апелира, заявявайки, че не е получила опция да се отбрани.

Тази седмица Апелативният съд на Мисури удостовери първичното решение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР