Съд наложи глоба от 3000 евро на берлински учител, след

...
Съд наложи глоба от 3000 евро на берлински учител, след
Коментари Харесай

В Германия осъдиха учител, сравнил ваксините срещу COVID-19 с Холокоста

Съд наложи санкция от 3000 евро на берлински преподавател, откакто гопризна за отговорен по две обвинявания в подбудителство към ненавист, защото сравнил Холокоста с имунизациите против ковид,предаде Дарик с позоваване на ДПА.

Съдът през днешния ден постанови, че62-годишният учител в професионално учебно заведение е омаловажил убийството на 6 милиона евреи.

През 2021 година учителят разгласил видеоклип в онлайн платформа, в който се виждал порталът на нацистки концентрационен лагер. Той използвал игра на думи, основана на печално известното мото " Работата ще те освободи " (Arbeit macht frei), което било поставяно над входа на тези лагери, като вместо това споделил: " Ваксината ще те освободи " (Impfen macht frei).

Според обвиняването вдруг видеоклип той също по този начин сравнил ограниченията против ковид на немското държавно управление с Холокоста.

През август 2021 година провинция Берлин уволнила същия този преподавател, нотой завел дело в съда по трудовите разногласия.Присъдено му било обезщетение в размер на 72 000 евро, само че съдът тогава постановил и чене може да се чака той да продължи да работи за локалните управляващи в Берлин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР