Събуждането посред нощ с усещане за дискомфорт може да се

...
Събуждането посред нощ с усещане за дискомфорт може да се
Коментари Харесай

Аспиринът може да бъде животоспасяващ в 25 до 30 % от случаите на сърдечен удар

Събуждането измежду нощ с чувство за дискомфорт може да се случи заради няколко аргументи, в това число тревога и пристъпи на суматоха. В случай на фамилна анамнеза за сърдечни пристъпи или попадате в рисковата категория, лекарите предлагат неотложно да се консултирате с доктор. Рисковата категория, несъмнено, включва диабетици, пациенти с високо кръвно  и пушачи.

Болката в гърдите се появява постоянно поради газове и киселинност. Тя доста наподобява на тази, породена от инфаркт. Но в случай че продължи повече от половин час, целесъобразно е човек да отиде незабавно до близката болница и да направи ЕКГ.

Това важи единствено, в случай че болката е непоносима. Ако болката е била остра, само че е изчезнала в границите на пет минути, тогава има възможност това се дължи на газ.

В случай, че няма болежка в гърдите и единствено възприятие на дискомфорт, би трябвало да знаете дали преди този момент сте имали паник офанзива. Ако не, тогава това е сигнален знак за сърдечен удар.

В такава обстановка е нужно да се концентрирайте само върху приемането на първа помощ, защото при сърдечен удар времето има значение. Ако човек получи помощ в точния момент, възобновяване е по-бързо. Колкото по-късно достигнете болничното заведение, организмът ще реагира по-бавно на лекуването.

Ако заради някакви неизбежни условия не можете да стигнете до болница, тогава би трябвало да си починете колкото е допустимо повече и да вземете аспирин.

Аспиринът в такива случаи може да се окаже лекарство допълнително от 25-30 % от случаите, защото той разрежда кръвта и може да помогне за унищожаване на запушването. Това е целесъобразно единствено в случай че закъснявате с идването в болничното заведение и би трябвало да се схваща единствено като първа помощ.

Сърдечните пристъпи засягат все по-млади хора и към този момент не се лимитират до избрана възрастова рискова група.

Препоръчително е да се води здравословен метод на живот, с цел да може да се минимизира риска от поразяването от сърдечен удар. Добре е да не се прекалява  с нездравословните храни, алкохола и цигарите. Те в допълнение натоварват сърцето и провокират задръстване на кръвоносните съдове.

Не разчитайте на домашни лекуване и непрестанно приемане на аспирин, мислейки си, че ще се излекувате с него.  В случай на продължителна болежка в гърдите или дискомфорт, наложително потърсете доктор..

Не отлагайте лекуването. Идете в близката болница, в случай че усетите риска от инфаркт. Както към този момент подчертахме, аспиринът е средството, което може да успокои положението до момента в който достигнете болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР