Събрани са близо 8 000 подписа Петиция с искане за

...
Събрани са близо 8 000 подписа Петиция с искане за
Коментари Харесай

Петиция с искане за сигурност на пътя набира скорост, ще влезе ли в парламента?


Събрани са близо 8 000 подписа

Петиция с искане за сигурност на пътя набира от ден на ден скорост и продължава. Към момента са събрани повече от 8 хиляди подписа.

С апел да за повече подписи написа и лелята на убитите на бул. Сливница Ани и Явор. Двамата изгубиха живота си, откакто бяха пометени на пешеходна пътека от момче получило шофьорска брошура едвам преди три месеца.

В петицията се желае затвор за пияни и дрогирани водачи, предизвикали гибел на пътя, също по този начин привършване на делата в рационални периоди, както и вярното консумиране на средствата за пътна сигурност.

Адвокат Елица Буенова е уредник на петицията, която насочва и настояванията си към народните представители с вярата те да бъдат припознати и да влязат в Народното събрание.

Ето и какво написа в със съответните оферти към нея:

До всички народни представители от 49-то Народно заседание на Република България

Уважаеми дами и господа,

С актуалната петиция желаеме да бъдат подхванати незабавни ограничения за законодателни промени, свързани с:

- Въвеждане института на „ пътното ликвидиране “ и завишаване размера на наказванията за причиняване на гибел при ПТП след използването на алкохол и/или наркотични субстанции, от лидер без удостоверение за правоуправление, както и при причиняването на гибел на повече от едно лице. Приравняването на отхвърли от тест за алкохол и/или наркотични субстанции на позитивен резултат. Въвеждане на две нови квалифициращи условия - ПТП след прекосяване на червен светофар и при ръководство на МПС със скорост, надвишаваща с над 50км/ч оптимално допустимата за съответния пътен сектор /тук считаме, че е подходящо да е с над 30км./ч., само че не считаме, че ще бъде признато и заради тази причина предлагаме с над 50км./ч./ – измененията са посочени в детайли по-долу

- Спешно предприемане на ограничения за забързване на делата както в хода на досъдебното, по този начин и в хода на правосъдното произвеждане посредством разрешаването на главната причина за тяхното закъснение – неналичието на движимости лица, натовареността на движимостите лица и забавянето на експертизите с месеци, а даже и с години посредством приемането на Закон за правосъдната експертиза, с който да се сътвори Институт за правосъдна експертиза към Министерството на правораздаването

- Фонд „ Пътна сигурност “ да бъде изваден от Министерство на вътрешните работи и да се отдели като независимо Юридическо лице, а средствата от него да се харчат освен за действия,свързани с контрола на придвижването, само че и директно свързани с пътната сигурност. Достъп до средствата да имат всички институции, а харченето им да става при цялостна бистрота и отчетност, а не да потъват безотчетно в бюджета, без нито една друга институция или институция да има право да разходва средства от там. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР