Събраха се средствата за лечението на нашия колега от Варна

...
Събраха се средствата за лечението на нашия колега от Варна
Коментари Харесай

Събраха се средствата за лечението на нашия колега оператор Цветомир Николов

Събраха се средствата за лекуването на нашия сътрудник от Варна Цветомир Николов. След като тази седмица ви разказахме неговата история, стотици донори се отзоваха и нужните 40 000 лв. за бъбречна трансплантация към този момент са обезпечени.

Донор на Цветомир ще стане неговата майка.

До преди година Цецо е здрав и деен 44-годишен мъж. Помогнал на доста хора с репортажите си, в този момент той има потребност от помощ. 

Нужни са 40 000 лв.

„ В началото на предишното лято започнах от ден на ден да нямам сили, от ден на ден да не ми стига въздуха. На всеки 200 метра да върша почивки. Нямах предпочитание даже да ставам и да ходя на работа заран “, споделя той.

Снимка: bTV

След посещаване при персоналния доктор прави проучвания, влиза по неотложност в болница и тогава първото нещо, което чува от лекарите е, че би трябвало да се впише в листата на чакащите за трансплантация на бъбрек.

В болничното заведение Цецо стартира незабавна хемодиализа, която продължава три пъти седмично. „ Това е една поддържаща терапия, не е лекуване “, споделя той.

Снимка: bTV

Единственият вид е трансплантацията и тук идва положителната вест – майка му е вероятен донор. Семейството избира Турция, с цел да извърши интервенцията.

„ Докато в България за предходната година има 15 трансплантации, главно от трупни донори на бъбреци, в Турция ги вършат за седмица “, споделя Цецо.

За да бъде осъществена интервенцията, бяха нужни 40 000 лв. – сума, която е непостижима за фамилията на Цецо. Затова те се обърнаха с молба към всички, които могат да му оказват помощ.

„ Разчитам на добрината на хората. От практиката ми – аз съм направил не един и два репортажа за дарителски акции. Убедил съм се, че хората имат потребност да оказват помощ, обичат да оказват помощ. Имам прелестен наследник, който е на 14 години и който желая да видя по какъв начин пораства. Това е истината “, споделя Цецо.

Семейството му чака дата за интервенцията и Ви благодари .

 Зов за помощ: Наш сътрудник оператор се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек България 2 мин. Зов за помощ: Наш сътрудник оператор се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек  Зов за помощ: Наш сътрудник оператор се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек България 2 мин. Зов за помощ: Наш сътрудник оператор се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР