Събитията в ивицата Газа и други палестински територии правят невъзможно

...
Събитията в ивицата Газа и други палестински територии правят невъзможно
Коментари Харесай

Лавров: Събитията в Газа пречат на Турция и Сирия да оправят отношенията си

Събитията в линията Газа и други палестински територии вършат невероятно предприемането на по-нататъшни на практика стъпки за възстановяване на връзките сред Турция и Сирия, сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след дипломатическия конгрес в Анталия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

 

" Към момента предприемането на на практика стъпки не е допустимо, тъй като това, което се случва в линията Газа и в други палестински територии, директно визира всички участници в този развой. Имам поради американските бомбардировки на някои обекти на проиранските сили, бомбардировките против Ирак, Сирия и Йемен. И, несъмнено, това няма по какъв начин да не отклони вниманието от естествения развой на създаване на връзки сред Сирия и Турция. Това се отразява и на способността ни с Иран да спомагаме в този развой ", сподели Лавров.

 

Турският публицист от телевизионния канал " Хабертюрк " Четинер Четин изрази по-рано мнение в обществената платформа " Екс ", че твърдеше, че една от задачите на подготвяната среща сред президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Турция може да е подготовка на среща сред Ердоган и сирийския президент Башар Асад в Москва, припомня ТАСС. " В момента в медийното пространство се носят доста клюки. Потвърждаваме интереса си да спомагаме за нормализиране на връзките сред Сирия и Турция ", съобщи външният министър Лавров.

 

Контактите сред Башар Асад и Реджеп Тайип Ердоган прекъснати през 2011 година заради сериозни разлики по отношение на методите за разрешаване на сирийската рецесия. Дипломатическите връзки сред двете страни са прекратени, отбелязва ТАСС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР