Събитието е под надслов Заедно за Ели“ и ще се

...
Събитието е под надслов Заедно за Ели“ и ще се
Коментари Харесай

Благотворителен концерт за онкоболна жена събира фолклорни състави на 3 април в Русе

Събитието е под надпис „ Заедно за Ели “ и ще се организира на 3 април, от 19:00 часа, в КАНЕВ център в Русе. Събраните средства ще бъдат преведени по сметка на Елена Симеонова, която все още се лекува в клиника в Турция.

В благотворителната стратегия ще вземат участие танцьори от ФТТ „ Найден Киров “, ФА „ Русчуклийче “, ДЮФА „ Зорница “, ТА „ Хармония “, ТФ „ Канатица “, Формация „ Гайдарите “, Даскало за фолклор „ Орисия “, Клуб по български хора „ Нашенци “ и Школа за национални танци „ Вито хоро “. Специален посетител на събитието ще е певицата Джина Стоева, която ще извърши песни от своя фолклорен репертоар. Водещ на концерта ще е, обичаният на мнозина артист от русенския трагичен спектакъл, Йовко Кънев.

Цена на поканата – 25 лева

Елена Симеонова е на 50 години от Русе. Работи във компания за произвеждане и търговия на семена. От дребна е влюбена в българските фолклорни танци, на които се отдава постоянно, преди да чуе диагнозата рак.

Преди три години тя е диагностицирана с рак на маточната шийка. Следва сполучлива интервенция в болница „ Света Марина “ в град Плевен. На последния надзорен обзор там през септември 2022г. обаче, излиза наяве, че заболяването има нови разсейки в белите дробове. Лечението в Плевен е възобновено, само че за жалост не дава резултат. През 2023г. Ели стартира курсове химиотерапия в Турция - Анадолу Медикал Център, в град Гебзе. Първоначалните процедури там са с положителни резултати и през юни контролният скенер сочи, че организмът е изцяло изчистен. През септември 2023г. лекарите откриват нови разсейки. Лечението продължава с курсове лъчетерапия и банкет на още лекарства. За страдание, скенерът от януари тази година демонстрира още по-агресивно развиване на заболяването. Близките на Елена изпращат генетично проучване до американска лаборатория. Специалистите там дават вяра с лекарство, което би помогнало - таргетна терапия с хапчета.

До момента обаче разноските на фамилията надвишават 100 хиляди лв.. Започват благотворителната акция тъй като новите лекарства и плануваните лъчетерапии са непостижими за околните.

За предложения и повече информация:
0877 94 80 49
0876 20 73 95
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР