Събитието е част от международния проект DANUrB+: Градски бранд Дунав+:

...
Събитието е част от международния проект DANUrB+: Градски бранд Дунав+:
Коментари Харесай

Във Видин откриха семинар за развитие на културния туризъм

Събитието е част от интернационалния план DANUrB+: „ Градски бранд Дунав+: Изграждане на районна и локална резистентност посредством валоризация на културното завещание по река Дунав ”.

Семинарът под наслов „Местни полезности и развиване на културния туризъм в района на Видин“ се провежда взаимно с представители на Национален туристически клъстер „ Българският справочник “ и Нов Български Университет, Департамент „ Архитектура “. Той се организира в конферентната зала на Епиграфския център във Видин.

„ Като асоцииран сътрудник по плана, Общината приветства желанията в неговите рамки да се поддържат общностите по река Дунав, да се развива съдействието сред градовете и районите, ситуирани по поречието, да се промотират локални туристически забележителности и направления, да се провеждат културни събития “ – сподели в приветствието си при откриването Борислава Борисова. Тя означи, че Община Видин има построени доста положителни контакти както със прилежащи страни и градове, свързани посредством река Дунав, по този начин и с по-отдалечени, като добави: „ Мога да дам един индикативен образец в това отношение – провеждането на интернационалния фолклорен фестивал „ Синия Дунав “ във Видин, който събира стотици участници от редица страни. Така че планът е една чудесна опция сходни събития да се надграждат, да се основават нови общности, които да споделят идентични цели “. Заместник-кметът изрази вярата си, че реализирането на плана ще способства за предлагането на по-качествени туристически артикули, за фокусиране на вниманието върху културните полезности и локалните обичаи. Борисова пожела ползотворна работа на семинара и триумф във всички идни действия.

Програмата на събитието включва тематики, свързани с умни туристически решения по поречието на Дунав; с критерии за оценка и избор на обекти за правене на DANUrB+ План за действие; с развиването на културния и креативен туризъм в район Видин; с опазването на културните полезности – ключ за възкръсване на свиващите се градове, както и уъркшоп за основаване на взаимни планове в региона на културно-историческото завещание.

Проектът DANUrB+: „ Градски бранд Дунав+: Изграждане на районна и локална резистентност посредством валоризация на културното завещание по река Дунав “ се финансира по стратегия за транснационално съдействие „ Дунав 2014-2020 “ и е съфинансиран от фондовете на Европейския съюз (ЕФРР и ИПП) и от Националния бюджет на Република България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР