Събитието е 700-километров велосипеден преход в подкрепа едноименния маршрут по

...
Събитието е 700-километров велосипеден преход в подкрепа едноименния маршрут по
Коментари Харесай

Приключението Дунав Ултра заля поречието на Дунава

Събитието е 700-километров велосипеден преход в поддръжка едноименния маршрут по поречието на река Дунав и Добруджа в България. Инициативата лавинообразно набира известност през последните години като забавна опция на туризъм, под формата на странствуване с велосипед.

Масовият старт беше малко след 8 часа. По традиция в за началото на прехода с велосипед се включи и кметът на Видин Цветан Ценков. Ден по-рано за участници и посетители на концепцията Дунав Ултра беше проведен ВИП коктейл в крепостта Баба Вида, на който участваха колоездачите, публични лица и сътрудници.

Въпреки че не е съревнование, а персонално предизвикателство - 17 са най-бързите колоездачи, които са декларирали авансово предпочитание за прекосяване на маршрута до 48 часа. През специфичния интерфейс можем да следим прекосяването им в действително време тук:https://bit.ly/3PdiY4m.

Останалите над 100 велосипедисти също към този момент са по маршрута - множеството от тях възнамеряват да стигнат до Дуранкулак до седмица.

Официални сътрудници на акцията са 12 дунавски общини, Министерство на туризма и Фондация Америка за България.

Именно посредством поддръжка от Фондацията, Дунав Ултра съумя да разположи маркировка в над 30 обитаеми места по поречието на река Дунав и Добруджа, като добави новаторски модел за самоорганизирано странствуване, благодарение на Мобилно приложение DUNAV ULTRA.

Приложението и цялостният капацитет на модела за едно друго странствуване беше видяна тази година на интернационално равнище, като маршрутът Дунав Ултра ще бъде възложен персонално от неговия основател Борис Бегъмов на най-големия конгрес за велотуризъм в Европа - годишната конференция на Евровело, през м. октомври в Измир, Турция.

Каузата на Дунав Ултра е разпространение на над 110 обитаеми места в България, откъдето маршрутът преминава
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР