Саба Корд Афшари, активист и защитник на гражданските права, бе

...
Саба Корд Афшари, активист и защитник на гражданските права, бе
Коментари Харесай

Младо момиче поиска хиджабът в Иран да отпадне, осъдиха я на 24 години

Саба Корд Афшари, деятел и бранител на гражданските права, бе наказана на 24 години отнемане от свобода в родината си Иран, от които би трябвало да излежи минимум половината.

Причината за решението на съда са митингите от нейна страна против наложителното носене на хиджаб от дамите в ислямската република. Според претекстовете на съда с дейностите си Афшари, като се изключи че ``пропагандира против държавата``, се стреми ``да насади разврат и проституция`` у дамите, приканвайки ги да захвърлят религиозното покривало.

Самата Афшари е била осведомена за решението на Техеранския революционен съд на 27 август, като самото дело е от 19 август т. година

Според данни на разнообразни организации за отбрана на човешките права Афшари и преди е била подлагана на репресии от властта в Техеран поради други сходни нейни прояви, като първото ѝ задържане е от 2 август 2018 година поради присъединяване ѝ в всеобщ митинг в столицата, осведоми ``La Vanguardia``, представен от novini.bg.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР