са едва 145 милиона, като те включват всички природни дадености

...
са едва 145 милиона, като те включват всички природни дадености
Коментари Харесай

Асен Василев: България събира едва 145 млн. лв. от концесии

са едвам 145 милиона, като те включват всички естествени дадености на страната. Това е извънредно невисок доход. Това сподели служебният финансов министър при откриването на първия публичен съвет, отдаден на разноските на страната, съобщи БГНЕС.

Поради този факт, Василев сподели, че работят с Министерство на енергетиката, с цел да бъдат повишени тези такси.
 Министър Асен Василев стартира съвещания по бюджетната политика Министър Асен Василев стартира съвещания по бюджетната политика
Министърът на финансите в служебното държавно управление Асен Василев стартира серия от публични съвещания за бюджетната политика. Първата...

По отношение на финансовият министър сподели, че ще има такава и тя ще е предизвикана от идната и нуждата бизнесите, които вероятно ще бъдат затворени, да бъдат подкрепени, защото новият вид е с 60% по-заразен от предходните.

Наред с това той сподели, че дефицитите на страната са ниски и сме на трето място по невисок недостиг в Европейски Съюз.

„ Държавният ни дълг е третият минимален в Европейски Съюз и по този метод ни дава независимост да осъществяваме национални политики. Прави усещане, че част от приходите порастват много бързо “, разяснява той.

От думите му стана ясно, че огромна част от приходите се образуват в София.
 Асен Василев: Кризата не е толкоз остра, все още не се постанова изтегляне на заем Асен Василев: Кризата не е толкоз остра, все още не се постанова изтегляне на заем
2013 година влязох като длъжностен министър в тежка спешна обстановка в енергетиката. Трябваше бързо благодарение на Световна и Европейска банка...

" Част от приходите идват от нефинансови активи, главно парцели с отпаднала нужда. В момента се опитваме да съберем информация, тъй като има притеснителни данни. Във Варна има два парцела, продадени на цени много под пазарната ", уточни той.

От позиция на МФ е добре да се намерения за по-засилен надзор при тези покупко-продажби, разяснява Василев.

Стана ясно още, че от доходи събираме 47 милиарда лв., само че харчим над 51 милиарда и акцентира, че през 2020 година Национална агенция за приходите са събрали 25 милиарда лева, а страната е изхарчила над 3 милиарда лева за коронавирус ограничения.

Първият Обществен съвет продължава като в него вземат участие институционални и неправителствени представители на секторите с най-голям дял от разноските в бюджета – администрация, обучение, опазване на здравето, запазване на публичния ред, пенсионно обезпечаване, икономисти и представители на национално показаните работодателски организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР