С яйца от Украйна и агнешко от Испания може да

...
С яйца от Украйна и агнешко от Испания може да
Коментари Харесай

За Великден: Яйцата украински, агнешкото испанско

С яйца от Украйна и агнешко от Испания може да посрещнем тазгодишния Великден.

Огромният импорт ще удари продажбите на българските артикули, притесняват се производители. Но пък може да смъкна цените, надяват се купувачите.
-->
2,5 млн. яйца са импортирани у нас от Украйна по партньорска стратегия, предизвестиха от Съюза на птицевъдите. Стоката е бързо оборотна и би следвало да се появи в комерсиалната мрежа ден-два след тяхното физическо идване в България. Това значи, че всяко пето яйце в  търговската мрежа би трябвало да е украинско. " Такова нещо няма. Което е мотив да сезираме Агенцията за сигурност на храните /БАБХ/ да направи инспекция ", сподели ръководителят на Съюза Ивайло Гълъбов.

Той се притеснява, че украинските яйца ще бъдат маскирани като български, което било " остаряла процедура на контрабандистите ".

От БАХБ обявиха, че яйцата са съпроводени от нужните документи и имат на черупката код, който демонстрира произхода им. Очаква се и цената на тези яйца да е по-ниска от създадените у нас, които се продават в магазините сред 60 и 80 ст. за численост. Агнешко от Испания и Гърция пък може да озапти цените на месото. В някои магазини търговците към този момент пробваха агнешкия бут на 31 лева за кг. 

Още по тематиката за високите цени - четете във вестник " Стандарт ". От през днешния ден новият брой е на пазара!

В  НЕГО ЩЕ НАМЕРИТЕ:

Данък свръхпечалба - ще изпише вежди или ще извади очи

Икономистът Щерю Ножаров - по какъв начин с три елементарни политики стопанската система ни ще се изстреля на втория етаж

Синдикалистът Ваня Григорова - за какво би трябвало да се вдигне Данък добавена стойност за заведенията за хранене

ВОТЪТ

Маските паднаха! Избори за оцеляване

Най-странната предизборна конкуренция навлиза във финалната си 7-дневна права. Всички загряват, само че никой не бърза. Докато политиците гледат с вяра рейтингите, народът с смут следи етикетите на сиреното и кашкавала

Какво дават обещание претендентите за народни представители

И ОЩЕ:

Изкуственият разсъдък настава. Робот устоя изпита за юрист. Как ChatGPT ще промени образованието

След краха на " Креди сюиз ": Ще спре ли повдигането на лихвите

МОЯТА БЪЛГАРИЯ

Спомен за един заслужен човек. Александър Чъкърък сподели по какъв начин хората от двете страни на границата могат да живеят дружно

Мара Белчева дели със Славейков и славата, и мизерията

ЗДРАВЕ

Проф. Златимир Коларов за болката, подаграта и остеопорозата - препоръките на един от най-хубавите ревматолози в България.

ШОУ

Гиганти на рока идват в София

Какво е най-важното за Холивуд - историите на Мария Бакалова

ТЪРСЕТЕ ВЕСТНК СТАНДАРТ!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР