С втория мандат е много трудно реализирането на редовен кабинет

...
С втория мандат е много трудно реализирането на редовен кабинет
Коментари Харесай

Анализатори: Вторият мандат вече е много по-труден за реализиране

С втория мандат е доста мъчно реализирането на постоянен кабинет и по-скоро разчитаме на първия на ГЕРБ-СДС. Около това мнение се сплотиха социологът от „ Алфа Рисърч “ Павел Вълчев и политологът Тодор Славев от „ Института за правни начинания “ в ефира на Euronews Bulgaria. Двамата дефинираха като мощна кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател, само че в това време считат, че тя надали ще се „ еманципира “ и ще ръководи независимо без „ Борисов откъм гърба, който да й шепне в ухото “.

„ Има към този момент положителни сигнали от позиция на два аспекта – към този момент са приказва, че съществува сюжет „ А “, „ Б “. Преди нямаше никакъв сюжет, едното положително, другото – ще осмислят своето престояване в политиката “, съобщи Павел Вълчев.

Добър ход от страна на ГЕРБ е кандидатурата на Мария Габриел, тъй като символизира европейските институции и европейският метод, добави той. По мнението му „ доста значително е по какъв начин ще се развие диалогът сред партиите. Много ми е занимателно, че се бяга от думата от коалиция, явно е, че някаква форма на коалиция, за какво се преглежда от мръсна дума? “

„ Чрез Мария Габриел Борисов получава интернационално оправдание. Правителство, подкрепено от Народното събрание, носи своя политически заряд, няма по какъв начин да е друго... “, разяснява Тодор Славев.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР