3 причини да купувате злато сега

...
С все още високата инфлация и лихвените проценти, задържани на
Коментари Харесай

С все още високата инфлация и лихвените проценти, задържани на 22-годишен връх, може би ще погледнете по-внимателно инвестициите си. За някои инвеститори това означава да обмислят добавяне на нови активи като злато към портфолиото си.

Златото традиционно се смята за хедж срещу инфлацията, тъй като често запазва покупателната си способност, когато щатският долар пада. И има репутация като добър начин да диверсифицирате портфолиото си, тъй като стойността му има тенденция да нараства в неравномерна икономика.

Ако се чудите дали сега е подходящият момент да купите злато, можете да започнете, като поискате безплатен информационен комплект, за да научите повече.

3 причини да купите злато сега

Това са някои от най-добрите причини да обмислите закупуването на злато сега:

Златото действа като защита срещу инфлацията Златото се продава лесно Златото може да разнообрази вашето портфолио

Златото действа като защита срещу инфлацията

След охлаждане през по-голямата част от 2023 г. инфлацията всъщност се повиши през юли и отново през август, което накара експертите да спрат. Ако искате да поддържате покупателната способност днес и през бъдещи инфлационни периоди, златото може да ви помогне. Тъй като инфлацията тласка стойността на долара надолу, златото често има обратен ефект.

„Увеличаването на инфлацията или инфлационните очаквания увеличава интереса на инвеститорите към закупуване на злато и следователно повишава цената му; за разлика от това , дезинфлацията или спадът в инфлационните очаквания прави обратното“, отбелязва Федералната резервна банка на Чикаго.

Помислете за добавяне на злато към портфолиото си сега като стабилен запас от стойност през днешната инфлация и в бъдеще.

Златото се продава лесно

За разлика от някои други инвестиционни средства, златото е ликвиден актив. Винаги има търсене на злато — златните кюлчета и монети са признати и ценени по целия свят. Дори Costco сега продава златни кюлчета. Интересът и покупателната способност обикновено остават постоянни.

Стойността на златото, както бе споменато по-горе, ще варира в зависимост от редица фактори. Но ако търсите инвестиция, която можете да продадете лесно, ако бързо се нуждаете от пари, тогава златото може да бъде разумно да преследвате. Има много реномирани компании за злато, които също могат да ви помогнат да започнете.

Златото може да разнообрази портфолиото ви

В днешната икономика има смисъл да диверсифицирате портфолиото си, за да не свръхзадлъжнялост, ако и когато нещата се объркат. За много от тези, които искат да диверсифицират портфолиото си, има смисъл да преследват златото. Въпреки че стойността на златото има краткосрочни колебания, общата му стойност има тенденция да остава стабилна за по-дълги периоди от време — особено по отношение на други пазари.

Вместо да обвързвате всичките си пари в акции и облигации, разпределянето им между различни видове инвестиции би могло да ви помогне по-добре да управлявате риска и възвръщаемостта си. Като вложите малко пари в злато — в допълнение към другите си инвестиции — ще увеличите вероятността парите ви да растат. Просто се уверете, че инвестирате правилната сума. Повечето експерти предлагат да ограничите инвестицията си в злато до 5% до 10% от цялостното ви портфолио.

Долната линия

Златото е уникална инвестиционна опция, но може да не е разумна за всеки. Като всяка нова инвестиция, струва си да проучите плюсовете и минусите преди да решите да купите. Но наличието на малко злато във вашето портфолио може да бъде добър начин да се уверите, че то е балансирано и устойчиво при пазарни промени. Имате още въпроси? Поискайте безплатно ръководство за инвестиции тук сега, за да научите повече.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР