С вой на сирени и сведени глави дежурните в ЦСМП-Благоевград

...
С вой на сирени и сведени глави дежурните в ЦСМП-Благоевград
Коментари Харесай

С вой на сирени дежурните в ЦСМП-Благоевград изпратиха проф. д-р Милан Миланов

С писък на сирени и сведени глави дежурните в ЦСМП-Благоевград отдадоха респект на Човека и Лекаря проф. доктор Милан Миланов-създател на актуалната незабавна помощ, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

По същото време 14 ч. през днешния ден бе опелото на проф. Милан Миланов в столичния храм „ Рождество Богородично ".

„ Колеги, незабавни медици, от ЦСМП и незабавните отделения в страната, дано изпратим с минута безмълвие и включени сирени нашия Учител и Защитник, Човека и Лекаря проф. доктор Милан Миланов. Опелото ще се състой от 14 ч. в София кв. Лагера храм " Рождество Богородично ". Поклон и ярък да бъде пътят Ви Професоре “, написаха сътрудниците му във фейсбук-страницата на Национална асоциация работещите в незабавна здравна помощ.

„ Спешните медици изгубиха Баща,Учител, Защитник. Напусна ни проф. М.Миланов, основал и развил системата за незабавна здравна помощ през последните 30 години у нас.

Той сътвори мрежата от 198 филиали на незабавна помощ и 36 незабавни отделения у нас в които през последните 30 години бяха избавени хиляди пациенти. Той сътвори и образова първите генерации експерти по незабавна медицина у нас, като написа първите ни учебници, преведи първите ни атласи и сборници, четеше първите ни лекциите, водеше образованията ни, изпитваше ни за придобиване на компетентност. Той написа първите нормативни актове по незабавна медицина у нас и се пребори да работим модерна незабавна медицина с съвременно съоръжение по филиалите, в колите за спешна помощ, в незабавните отделения. Няма незабавен доктор, който да не е чел неговите учебници и да не е слушал неповторимите му лекции.

Той се грижеше за нас като Баща-възпитаваше ни и ни пазеше. Когато медиите представяха систематичните неточности в незабавната помощ като лични, той обикаляше студията с цел да споделя Истината. Винаги защитаваше дребния Човек, като обясняваше че екипите са малко, че напрежението и натоварването ни са неимоверни, че без значение от събитията незабавните медици вършат всичко по силите си с цел да спасят Живот. Защитаваше ни и по съборите на БЛС, защитаваше ни и когато ни уволняваха и наказваха непозволено.

Проф. М. Миланов ни наричаше " Преторианска армия " на опазването на здравето ни, тогава когато изнемогвахме да понасяме непрекъснатите промени в системата. По собствен несравним метод ни караше " да подвигаме гребена ", да се усещаме специфични и значими. Той имаше харизмата да възпламени искрата, да те посвети и влюби в незабавната медицина.

а нас беше чест да сме имали Баща, Учител и Защитник като Вас Професоре.

Да е ярък пътя Ви Професоре! “

Поклон!, написа в деня на кончината му доктор Д. Кателиева ръководител на НАРСМП член на EuSEM. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР