С водосвет бе дадено началото на строителството на проект за

...
С водосвет бе дадено началото на строителството на проект за
Коментари Харесай

Дадоха старт на строителството на нова отсечка от метрото

С водосвет бе обещано началото на строителството на план за уголемение на метрото в София, Линия 3, сектор ул. "Житница " - кв. "Овча купел " - Околовръстен път, съобщи кореспондент на Novini.bg

На събитието участваха кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила, еврокомисарят Юрки Катайнен, българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, министърът на превоза Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила и шефът на "Метрополитен " Стоян Братоев.

Участъкът включва 3,8 км метротрасе, на което ще бъдат построени 4 метростанции.

Очаква се новоизграденият сектор да се употребява от над 130 000 пасажери на ден и да бъдат избавени хиляди тонове нездравословни излъчвания.

Основната част от сектора ще бъде подземна, като се изключи трасето сред 14-а и 15-а метростанции, което ще бъде надземно. Линия 3 ще бъде построена метростанция, на която ще има интермодална връзка с жп линията София - Перник от сектора, който свързва регионите "Красно село " с "Овча купел " и "Горна баня ". Там се планува и да бъде построен буферен паркинг.

Общата стойност на плана е 101.9 млн. евро без Данък добавена стойност, от които 68,5 млн. евро са безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна програма "Транспорт ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР