С викове Не съм луд“ и хвърляне на шапка в

...
С викове Не съм луд“ и хвърляне на шапка в
Коментари Харесай

Обвиненият в насилие дюнерджия от Пловдив хвърля шапка в съда и крещи: Не съм луд!

С крясъци „ Не съм вманиачен “ и мятане на шапка в стената напусна правосъдната зала пловдивският дюнерджия Ресул Салимов, упрекнат, че на 14 декември е нанесъл побой над жена си Сюзан и се е опитал да я изнасили пред очите на двете им деца. След подаването на сигнал на телефон 112 тогава той беше изпратен в Центъра за психологично здраве, откъдето желаеха мъжът да бъде настанен за дълготрайно лекуване там. Окръжният съд в Пловдив назначи съдебно-психиатрична експертиза, която да откри какво е положението му. Тя ще бъде направена в същото здравно заведение, само че той няма да се връща в него, а ще бъде заведен за проучването от адвокатката си Таня Чечкова. Ресул Салимов напусна Психодиспансера още предишния петък. Според отбраната му той е държан там изцяло нелегално.

„ Ресул разказа пред съда по какъв начин в Центъра за психологично здраве поставят хората на кревати с разперени ръци и крайници и какъв брой е ужасно това. Беше безапелационен, че той не е за това място. Разплака се от наслада, като чу, че няма да го връщат там “, описа пред „ 24 часа “ юрист Чечкова. Делото се гледаше при закрити порти поради данните за здравословното му положение. Защитата изиска да бъдат изслушани двама очевидци, които да обяснят какъв човек е Ресул Салимов, само че съдът отхвърли.

След Нова година, когато бъде подготвена експертизата, съдът ще би трябвало да реши дали той би трябвало да бъде настанен в Психодиспансера.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР