С видимо мнозинство за оставката на председателя на парламента започна

...
С видимо мнозинство за оставката на председателя на парламента започна
Коментари Харесай

С мнозинство срещу Минчев и аплаузи от властта започна заседанието на НС

С очевидно болшинство за оставката на ръководителя на Народното събрание стартира днешното пленарно съвещание. Управляващите желаеха първа точка в дневния ред за през днешния ден да е актуализацията на бюджета и втора точка ориста на Минчев. Опозицията обаче надви. Голяма част от кабинета е в зала, отпред с премиера Кирил Петков. Беше решено днешният работен ден да продължи до приемане на ремонта на държавния бюджет. Според Тошко Йорданов, който стимулира настояването за оставка, Минчев редовно не извършва служебните си отговорности. Думите му бяха прекратени от влизането в пленарна зала на парламентарния началник, който бе посрещнат на крайници и с бурни аплаузи от властта и подкрепящите я партии. Йорданов акцентира по какъв начин през вчерашния ден е нарушен правилника при изслушаване на външния министър Теодора Генчовска. Според Йорданов Минчев умишлено попречил на чуването на първия ни посланик.

Андрей Гюров от Политическа партия съобщи: " Мафията си изиска страната. " По думите му спрян е преносът от автомагистралите към чекмеджетата. Мафията прави съдбоносен ход към дестабилизация на страната, счита той. Каквото и да се приказва, става въпрос за пари, съобщи националният представител.

Гюров отбрани Минев като брилянтен правист и страж на морала. Мишената била поставена върху Минчев още преди вчерашното съвещание, по думите му. Всички знаете, че македонският сюжет е подправен, сподели още Гюров. Без депутатите нямало по какъв начин да се вдигне ветото върху Македония. Все още има време да застанете на вярната страна на историята, добави депутатът. Оставката на Минчев било поръчково почистване на сметки. Не предавайте българите и България на мафията, прикани Андрей Гюров.

Преди съвещанието вицепремиерът и финансов министър Асен Василев сбито разяснява, че оставя оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев на съвестта на депутатите . Той изясни, че е пристигнал в законодателния орган за поддръжка на парламентарния началник и поради гласуването на актуализацията на държавния бюджет.

Според правилника на Народното събрание (НС), настояването за оставката на предеседателя Никола Минчев ще влезе още през днешния ден в Народното събрание. То бе импортирано през вчерашния ден и зад него стоят " ИТН " (ИТН), Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане " - или 120 депутати.

Има Такъв Народ изиска оставката поради метода, по който води вчерашното съвещание - намерено, а не закрито, както те упорстваха поради чуване на външния министър Теодора Генчовска за повторно по тематиката Република Северна Македония.

И министър председателят Кирил Петков пристигна в Народното събрание, откакто отсрочи визитата си в Азербайджан за дефинитивно договаряне на количествата азерски газ. Кирил Петков съобщи през вчерашния ден, че държи да участва в Народното събрание поради значимостта на дебатите по актуализация на бюджета и в поддръжка на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР