С въвеждане на лятното часово време от неделя нощната тарифа

...
С въвеждане на лятното часово време от неделя нощната тарифа
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО насърчава целогодишното енергийно ефективно потребление в домакинствата


С въвеждане на лятното часово време от неделя нощната цена ще се регистрира от 23:00 до 7:00 часа

От тази неделя, 31 март, преместваме стрелките на часовниците с един час напред, което автоматизирано измества часовете за отчитане на нощната цена на електромерите – от 22:00 ч. до 6:00 ч. през зимата те се трансформират на 23:00 ч. до 7:00 ч. Цената на нощната сила е съвсем на половина по отношение на дневната и е целесъобразно потреблението й за понижаване на сметките за електрическа енергия. Съвременните електроуреди в дома оферират опция за отсрочен старт, което разрешава работата им през нощта.
 

ЕНЕРГО-ПРО регулярно среща своите клиенти с ефикасни способи за усъвършенстване на енергийния разход в семействата. Компанията напомня някои от тях, които образуват енергийно ефикасни привички у потребителите и в дълготраен проект дават значително отражение върху сметките за ток:
 

• Поставяйте хладилника на добре предпазено от непосредствено слънчево греене място и надалеч от излъчващи топлота уреди, с цел да не се покачва разходът му на електрическа енергия.

• В хладилника не поставяйте топла храна, а изчаквайте охлаждането й до стайна температура. Същото се отнася и за фризера.

• Поддържайте потвърдено оптимална температура от към +5 градуса за хладилната и -18 за фризерната част. По-ниски температури за предпазване на храната не са нужни и генерират непотребен разход на електрическа енергия.

• При готвене използвайте котлон с диаметър, симетричен с размера на съда.

• Използвайте удълженото отдаване на топлота от котлона няколко минути след изключването му.

• Гответе в съдове с похлупак, който съхранява топлината и предотвратява непотребното й отдаване.

• Изключвайте фурната десетина минути преди готовността на ястието и не я отваряйте без потребност.

• Стремете се да употребявате пералнята и съдомиялната изцяло заредени. При понижено замърсяване използвайте екологични стратегии.

• Нагласете сушилнята за работа при по-ниски температури, това щади и тъканите.

• Включвайте бойлера и други подобаващи за това електроуреди (пералня, съдомиялна, сушилня) на нощен режим на работа, с цел да употребявате цената с по-ниски цени.
 

С края на зимата все по-рядко включваме отоплителни уреди в домовете си, което разумно води до понижаване на сметките за електрическа енергия. Целогодишен резултат върху потреблението на ток от енергийно ефикасна позиция оказва рационалното потребление на всеки електроуред. ЕНЕРГО-ПРО предизвиква рационалното ползване на електрическа енергия от клиентите през цялата година и за задачата организира постоянна осведомителна акция, ориентирана към клиентите, която основава трайни настройки за икономисване в енергийната сфера.

*публикация

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР