С вълнуващ концерт, изпълнен с енергията и емоцията на българския

...
С вълнуващ концерт, изпълнен с енергията и емоцията на българския
Коментари Харесай

Областният управител уважи 180-годишния юбилей на ОУ Панайот Хитов

С трогателен концерт, изпълнен с силата и страстта на българския национален танц ОУ „ Панайот Хитов “ празнува своя 180-годишен празник. Сред гостите на събитието, състояло се в зала „ Сливен “,бяха националният представител Татяна Султанова, регионалният шеф Маринчо Христов, заместник-кмета на Община Сливен Пепа Чиликова, ръководителят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, началникът на РУО – Сливен Кристиана Добрева-Станкова, общински съветници, жители.

Голямата изненада за вечерта бе наличието на доктор Филип Хитов- родови правоприемник на бележития сливенски челник Панайот Хитов, който наред с останалите специфични посетители благодари сърдечно за поканата и насочи своите пожелания към учебното заведение.

Директорът на образователното заведение Мартин Маринов получи почетен плакет и приветствен адрес от името на кмета на Общината Стефан Радев за годишнината на учебното заведение и приноса му в развиването на образованието.

С приветствен адрес, регионалният шеф Маринчо Христов също насочи обръщение към образователното заведение: „ Дълга и вълнуваща е историята на Вашето учебно заведение. Много старателен труд, непреклонен дух и национализъм стоят в основите на този храм на знанието носещ името на именития сливенски челник Панайот Хитов. Пожелавам Ви да останете негови правилни и горди наследници, да почерпите от него духа на родолюбието “.

В празничната юбилейна стратегия присъединяване взеха ученици на образователното заведение, както и представителния отбор към Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев “ – Котел, който зарадва гостите си с пъстър театър от музикални и танцови осъществявания.

Зала „ Сливен “ се оказа тясна за искащите да се включат в огромното хоро, което младежите от ансамбъла поведоха за край на събитието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР