С въже спасяват човек край къмпинг Арапя“, завлечен от силната

...
С въже спасяват човек край къмпинг Арапя“, завлечен от силната
Коментари Харесай

Спасяват с въже човек край къмпинг “Арапя“

С въже избавят човек край къмпинг „ Арапя “, отмъкнат от мощната придошла вода. Къмпингът край Царево е съществено обиден от изобилните превалявания и наводненията.
Прочетете още
Залети бунгала, наводнен път и блокирани коли – такава е обстановката на къмпинг „ Арапя “, съобщи БТВ.

Министерството на туризма и община Царево приканват туристите и туроператорите да не се изтеглят сами. Евакуация, ще бъде направена единствено там, където все още се постанова такава, проведена от спешния щаб в града, предизвестяват от Министерството на туризма.

Междувременно трансфораха общината в Лозенец евакуационен център. В него са настанени посетители на хотелите от региона, които са докарани с екипи на пожарната.

„ Към 11 ч. ни споделиха, че хотелът стартира да се цялостни с вода. Обадиха се на незабавния телефон, пожарната пристигна и ни извозиха. Имаше организация и се евакуирахме по най-бързия метод ”, показа Валентин пред Нова.

Кметът на Лозенец Женя Гандиева заключи, че сега на територията на обитаемото място няма хора в заплаха. „ Не е спряло да вали от 24 часа. Държа връзка с съвсем всички хотелиери. Всеки, който има потребност – постоянно сме отсреща ”, изясни тя.

Заместник-кметът на Царево Марин Киров разяснява, че е взето решение да се спре достъпът на коли до общината. Забранява се напредването на коли и в обитаемоте места. „ Засега вредите са единствено материални. На този стадий няма жертви или бедстващи хора. Положението обаче е бедствено ”, акцентира той.

Киров изясни, че до Лозенец има два язовира, за които няма заплаха от разкъсване на стена. Изпратени са два модула на пожарната, които да източат спешно водоемите.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР