С умерен и временно силен северозападен вятър това денонощие продължава

...
С умерен и временно силен северозападен вятър това денонощие продължава
Коментари Харесай

Сняг на места в Западна и Северна България днес, но няма да се задържи

С сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър това денонощие продължава да нахлува леден въздух. Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието дъждът минава в сняг, само че към момента няма да се образува трайна и основна снежна завивка. Ще има снежни виелици, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Агенция " Фокус ".

В следобедните часове през днешния ден в западните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Минималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, оптималните – сред 3 и 8 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за ноември – след обяд ще стартира да се покачва.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, обилни тук-там по южното крайбрежие. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще доближат 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – към 0°, на 2000 метра – към -6°.

Във вторник и сряда ще духа слаб до сдържан западен вятър, ще има променлива облачност, вероятността за превалявания е дребна. През първия ден ще е студено с минимални температури сред минус 3° и 2° и оптимални сред 5° и 10°, в сряда температурите ще са с 3-4 градуса по-високи. В четвъртък стоплянето ще продължи.

Вятърът ще стихне и на обособени места в равнинната част от страната ще се образува мъгла. В останалите региони ще бъде най-вече слънчево.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР