С умела пропаганда в Австралия започна масово чипиране на хора“.

...
С умела пропаганда в Австралия започна масово чипиране на хора“.
Коментари Харесай

Не, Австралия не започва задължително масово чипиране на хора |

„ С умела агитация в Австралия стартира всеобщо чипиране на хора “. Тази информация от време на време се появява в редица български медии и бързо се популяризира в обществените мрежи. Още повече, текстът твърди, че Европейският съюз върви по същия път. Проверката на Factcheck.bg сподели, че нищо от това не дава отговор на истината. Ето обстоятелствата.

Най-скорошното издание на това известие у нас е в уеб страницата „ Новото знание “ на 27 октомври 2021 година До 29 ноември обявата има над 15 хиляди лайкове и над 3 700 споделяния.


Новото знание

Проектът „ Новото знание “ с създател Стойчо Керев включва телевизионно, уебсайт и канала на самия Керев в YouTube със 164 хиляди клиенти. Според описанието, оповестено на уеб страницата, “Новото знание ” се занимава с “науката, мистиката и конспирации ”.

В съответния текст се цитират източници на американската телевизия CBS, съгласно които в Австралия има направен проект от 2010 година за всеобщо чипиране на популацията. Включено е и изявление с австралийския биолог Шанти Корпорал, за която се твърди, че към този момент има вградени два чипа. В края на текста се споделя, че Европейският съюз също е на път да последва образеца на Австралия чрез „ законодателен акт “.



Търсене в Гугъл демонстрира, че за пръв път “новината ” за всеобщото чипиране в Австралия се появява у нас още преди пет години – през месец октомври 2016 година В първите две изявления „ Новото знание “ е посочен като източник, а в третата – текстът е еднакъв с оповестения в същия уебсайт през 2021 година През 2020 година, в разгара на рецесията с Ковид-19, същата информация се тиражира още веднъж, а в този момент сме очевидци на поредна вълна от изявления.

Какви са обстоятелствата?

1. “Новината ” е копирана и преведена на български от англоезичния уебсайт Organic & Healthy. Днес той е с изменена визия и текстът го няма, само че на организацията за инспекция на обстоятелствата Snopes от 2016 година съдържа част от оповестения текст, което удостоверява произходът на известието.

2. В Австралия в действителност съществува академик на име Шанти Корпорал, която се занимава с създаване на технология за имплантиране на чипове в човешкото тяло. Тя и мъжът ѝ са създатели на компанията Chip My Life. В обява от 25 август 2016 година Корпорал споделя пред за технологията, върху която работи, и нейното приложение. Никъде обаче не се загатва за наложително чипиране, за “зъл проект на австралийското държавно управление ” и така нататък

3. В текста на „ Новото знание “ са представени източници CBS, съгласно които още през 2010 година държавното управление на Австралия е изготвило проект за всеобщо чипиране. Всъщност, през 2010 година самите публицисти от CBS вършат на погрешната информация.

По това време в Австралия се организира промяна на здравната система. Разработваното тогава електронно опазване на здравето е предполагало всеки жител да разполага с 16-цифров идентификационен код. Точно както и микрочипа PositiveID (PSID), прочут още като VeriChip. Това обаче не удостоверява изказванието за проект за всеобщо чипиране.

Твърдението, че Европейският съюз ще последва “примера на Австралия ” със “законодателен акт ” не е подплатено в текста на “Новото знание ” с никакви обстоятелства. Проверката на Factcheck.bg също не откри такива.

До 2018 година има информация за над с непринудено вградени микрочипове. В Европа отличник в това отношение е Швеция, където към 3 хиляди консуматори към този момент технологията. Информацията е доказана и от.

Темата е била обсъждана в Европейския парламент през 2017 година във връзка потреблението на микрочипове на работното място. Направеното по тематиката демонстрира, че сега има прекалено много здравни, правни и етични съображения срещу разрешаването на слагането на микрочипове.

Единствената самодейност на Европейски Съюз по тематиката е така наречен „ “, която обаче е обвързвана с догонването на икономическите противници Съединени американски щати и Китай в региона на производството на микрочипове, а не с имплантирането им на хора.

ПРОВЕРЕНО:

Проверката сподели, че информацията за всеобщо чипиране на популацията в Австралия е погрешна. Потвърждава се, че има обособени разработки на технологии за имплантиране на чипове, само че не и че става за въпрос за огромен държавен проект. Твърдението, че Европейският съюз “е на път да последва образеца на Австралия ” със законодателен акт също не дава отговор на истината – не съществуват законодателни начинания, свързани с всеобщо чипиране на хора.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР