С Указ № 76 от 30 март 2020 г. на

...
С Указ № 76 от 30 март 2020 г. на
Коментари Харесай

Флотилия бойни и спомагателни кораби с нов командир

С Указ № 76 от 30 март 2020 година на Президента на Република България и висш главнокомандващ на Въоръжените сили, капитан I сан Велко Велков, изпълняващ длъжността „ Началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – Военноморски сили “ е назначен на длъжността „ Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби “ и е почетен с висше офицерско звание „ Флотилен адмирал “. Това оповестяват от пресцентъра на Военноморски сили.

Флотилен адмирал Велко Велков приключва Висшето военноморско учебно заведение „ Н.Й.Вапцаров “ през 1990 година по специалността „ Корабоводене “ за Военноморските сили. Същата година е назначен на служба „ Командир на минно-артилерийска бойна част “ на базов миночистач в дивизион противоминни кораби от състава на военноморска база Бургас.

От 1993 година до 1998 година заема длъжностите „ Командир на базов миночистач ”, „ Командир на отряд рейдови миночистачи “, „ Дивизионен щурман “ в щаба на дивизион противоминни кораби.

През 2004 година приключва ВА Г.С.Раковски, гр.София и е назначен на служба „ Флагмански щурман, той и експерт по морската подготовка “ в щаба на военноморска база Бургас.

От 2006 до 2014 година флотилен адмирал Велков заема длъжностите „ Началник на щаба на дивизион кораби със спомагателно предопределение “, „ Командир на дивизион противоминни кораби “ и „ Командир на дивизион патрулни кораби “ от състава на военноморска база Бургас.

През 2015 година приключва Военноморския лицей на Военноморски сили на Съединени американски щати и е назначен на служба „ Заместник-командир на Пункт за базиране – Варна “ от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби – Военноморски сили.

От 2016 до 2020 година извършва длъжността „ Началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – Военноморски сили “.

От 30 март 2020 година е „ Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР