С удоволствие посрещнах в Министерството на вътрешните работи (МВР) заместник

...
С удоволствие посрещнах в Министерството на вътрешните работи (МВР) заместник
Коментари Харесай

Калин Стоянов посрещна министъра на вътрешните работи на Румъния

С наслаждение посрещнах в Министерството на вътрешните работи (МВР) заместител министър-председателя и министър на вътрешните работи на Румъния Мариан-Кътълин Предою, написа в формалния си Facebook профил служебният министър на вътрешните работи.

Каталин Предою е на работно посещаване в България. По време на визитата Стоянов и Предою се чака да подпишат двустранен Протокол за изменение на Споразумението сред държавните управления на България и Румъния. Документът касае трансграничното полицейско съдействие по наказателни производства. 

Успешното ни двустранно съдействие ни прави мощни сътрудници в района и в Европейския съюз (ЕС). Заедно и с поддръжката на Европейската комисия (ЕК) постигнахме голяма крачка за двете страни - отпадане на контрола по морски и въздушни граници, добави.

С сътрудника Предою споделяме твърдата позиция, че и за нашите две страни, и за Европа е значимо до края на 2024 година България и Румъния да бъдат членки на Шенген и по суша. България и Румъния ще продължат да способстват за сигурността на Европейския съюз, написа още той.

Днес на работно посещаване в България ще дойде и еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, която е поканена от. По време на визитата си Илва Йохансон ще посети Летище София, с цел да се запознае с новата организация по отношение на присъединението на България към Шенгенското пространство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР