С участието на кметове, областни управители, представители на бизнеса, НПО

...
С участието на кметове, областни управители, представители на бизнеса, НПО
Коментари Харесай

9 общини са отличени за изпълнение на проекти по ОП „Региони в растеж“

С присъединяване на кметове, регионални шефове, представители на бизнеса, Неправителствени организации и жители в Центъра за модерно изкуство и библиотека в Бургас през днешния ден се организира Годишното осведомително събитие на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 за 2021 година То беше намерено от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Нина Стоименова. В него взе участие и заместник-регионалният министър Валентин Граматиков.

С девет награди в три категории са отличени общини - бенефициенти по Програмата, като оценка за приноса им в осъществяването на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година и положителното съдействие и положените старания при извършване на планове по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Това стана по време на Годишното осведомително събитие на оперативната стратегия с присъединяване на заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Нина Стоименова. 

В първата категория бяха отличени общините с най-хубаво финансово осъществяване през 2021 година. Това са бенефициенти, съдействали в най-голяма степен за реализиране на задачите, заложени за реализиране през тази година. С най-голяма стойност на утвърдените разноски от Управляващия орган на програмата беше отличена община Русе. Неин подгласник е община Стара Загора. Община Пловдив зае водещо място във връзка с платените разноски от Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” през тази година. 

Община Бургас е победител в категорията за „ Най-иновативен обект по Оперативна програма “Регионално развитие” “ с построения и сполучливо работещ Център за модерно изкуство и библиотека. Бургас получи и Голямата премия за „ Най-ефективна община “. Подгласник в тази категория е Столична община. 

В категорията „ Най-отговорен взор в бъдещето “ бяха отличени две общини - Ловеч и Сливен, основатели на основаните две партньорски съглашения за подготовка на Интегрирани териториални вложения за интервала 2021-2027 година.  

Наградата за Ловеч е за инициативата  „ По водите на р. Осъм “.  Идеята акумулира напъните на пет общини по поречието и регионалните управи на Плевен и Ловеч. Сътрудничеството е за осъществяване на планове и действия сред сътрудниците. След приемането на оценката кметът Корнелия Маринова сподели: „ Партньорството и интегрираният метод са гаранция за резултатите. Река Осъм е значима за нас – красива, с доста необработен капацитет, а и тъй като крие опасности за здравето и живота на популацията и ние желаеме да укрепваме крайбрежията й. Важна е и тъй като е петата по величина река у нас, в нея се вливат 13 други реки. Това ще ни разреши да имаме и нови места за отдих. Привличаме и Неправителствени организации, и бизнеса. Експертите работят от февруари. За нас е значимо, че и петте общини са в Северозападния район за обмисляне и това дава положителни благоприятни условия. До момента хидроложко проучване не е правено, в този момент сме в стадий на възлагане. След това ще формираме цялостните планове за кандидатстване. “ На 27 октомври 2021 г.кметовете на Ловеч, Троян, Летница, Левски и Никопол, както и регионалните администрации на Ловеч и Плевен, подписаха самодейността „ По водите на р. Осъм “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР