С церемония за първа копка миналия петък бе даден старта

...
С церемония за първа копка миналия петък бе даден старта
Коментари Харесай

Китайската компания „Гъджоуба“ започна изграждането на ВЕЦ „Дабар“ в Република Сръбска

С гала за първа копка предишния петък бе даден старта на построяването на Водноелектрическа централа „ Дабар “ в Република Сръбска на Босна и Херцеговина. Проектът ще се осъществя от китайската компания „ Гъджоуба “ (China Gezhouba Group). С конфигурирана мощ от 159,15 мегавата и инвестиция от 244 милиона евро Водноелектрическа централа „ Дабар “ е най-големият досега план, изграждан от китайски реализатор в страна от Централна и Източна Европа.

Водноелектрическа централа „ Дабар “ е ситуирана до планинския град Требине и по думите на премиера на Република Сръбска Радован Вишкович, който участва на церемонията, ще се трансформира във „ значим план за повишение на виталния стандарт с огромно значение за Босна и Херцеговина, изключително за Република Сръбска “. „ Проектът потвърждава, че Китай е сътрудник за съдействие, който държи на думата си и показва цената и жизнеността на самодейността „ Един пояс, веднъж “, означи той.

Мирко Чурич, кмет на Требине, сподели, че централата освен ще обезпечава чиста сила за Босна и Херцеговина, само че и ще разреши експорт на електричество за прилежащи страни, като ще спомогне за възстановяване на локалното водоснабдяване и надзор на наводненията и ще сътвори работни места.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР