С церемония на червената пътека днес, 23 август, от 18

...
С церемония на червената пътека днес, 23 август, от 18
Коментари Харесай

Варна отново e кино и любовна лудост

С гала на алената пътека през днешния ден, 23 август, от 18 ч. се открива 27-ият интернационален кино фестивал " Любовта е полуда ". Очакваните посетители от конкурсните филми са режисьорът Пааво Вестерберг - Финландия, канадската актриса Елизабет Стюарт-Морис, Алексей Злобин и продуцентът Мартин Минасян на кино лентата " Лорик ", Николай Ларионов от кино лентата " Без мен ", португалският артист Диего Амарал, операторът на кино лентата от Съединени американски щати " Пет сватби " Христо Бакалов, Елена Орел от " Мосфилм ", Алексей Дунаевски, във връзка със 100 години " Ленфилм ", и други.

Филмът " Двойствен живот " открива публично събитието от 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Конкурсните филми ще прави оценка интернационално жури. За трета поредна година фестивалът има и младежко жури.

Наградата на " Любовта е полуда " за повсеместен принос за развиването на българското кино ще бъде присъдена на Михаил Мутафов, както ДУМА писа. Поради неговата претовареност със фотоси се чака брачната половинка му Дафинка Данаилова да получи премията на сцената.

Преди прожекциите някои от филмите ще бъдат показани от режисьори, артисти, продуценти и други участници в екипите на продукциите. Още на следващия ден от 18 ч. феновете ще имат среща в зала 2 с артиста Диего Амарал, който извършва ролята на Педро във кино лентата " Педро и Инеш ". От 20 ч. в зала 1 публиката ще може да беседва с режисьора на " Пътуващо кино " Илия Костов, и с актьорите Катерина Евро, Любен Чаталов, Юрий Ангелов, Кристиян Макаров. На 25 август от 19 ч. в зала 2 посетител ще бъде Николай Ларионов преди прожекцията на " Без мен ", а от 20 ч. в зала 1 кино лентата " Обичам те, Бойдин " ще показват режисьорът Борислав Михайловски, продуцентът Александър Методиев и актьорите Деян Донков и Меглена Караламбова. Операторът на " Пет сватби " Христо Бакалов ще опише за работата по кино лентата на 26 август от 18 ч. в зала 1, а от 19 ч. в зала 2 феновете ще може да се срещнат с режисьора Пааво Вестерберг и неговия филм " Цигуларката ".

Режисьорът Рихард Бланк ще показа кино лентата си " Лиани в бетон " на 27 август от 18 ч. в зала 5; от 19 ч. в зала 2 посетител ще бъде актрисата Елизабет Стюарт-Морис, която извършва ролята на Сара във кино лентата " Април през есента ". На 28 август от 17.30 ч. в зала 1 за кино лентата " Лорик " ще опишат режисьорът Алексей Злобин и продуцентът Мартин Минасян. Рихард Бланк ще има втора среща с публиката на " Любовта е полуда " - същия ден от 18 ч. в зала 5, след което ще бъде показан филмът " Брачна аферистка ". От 19 ч. в зала 2 посланикът на Индонезия Сри Астари Расджид ще показа кино лентата " Султан Агунг ". Режисьорът Николай Василев ще беседва със фенове от 19.30 ч. в зала 1 за " Формулата на Тео ". Режисьорът Корнел Георгита е посетител за прожекцията на кино лентата " Останки " на 29 август от 17 ч. в зала 2.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР