С цел повишаване на отбранителните способности на сръбските въоръжени сили,

...
С цел повишаване на отбранителните способности на сръбските въоръжени сили,
Коментари Харесай

Генералният щаб на сръбската армия предложи на Вучич да върне задължителната казарма

" С цел повишение на отбранителните качества на сръбските въоръжени сили, посредством подмладяване и възстановяване на попълването и образованието на дейните и аварийните сили, Генералният щаб на сръбските въоръжени сили, като най-висш професионален и щабен орган за подготовка и потребление на сръбските въоръжени сили в мир и война, започва самодейност и предложи на президента на републиката и главнокомандващия на въоръжените сили Александър Вучич да бъде още веднъж въведена военната работа за интервал до четири месеца ", се показва в известието на ведомството.

Правителството на Сърбия взе решение да приключи задължението за военна работа през септември 2010 година

Министърът на защитата Милош Вучевич разяснява, че самодейността се започва въз основа на оценка на сигурността в страната.

" Имаме 13 генерации, за които не е имало наложителна военна работа. Нуждата ни от сигурност е да имаме нови попълнения, които постоянно да са подготвени да пазят страната. Ние разбираме рисковете за сигурността. Това не е нужда, присъща единствено за Сърбия, доста европейски страни задействат наложителната военна работа ", изясни Вучевич.

Говорейки за сръбската войска, той съобщи, че е доста значимо, че по решение на държавното управление и президента на страната заплатите са с 10% по-високи от 1 януари и че армията приключва 2023 година доста по-силна във връзка с военното съоръжение и равнището на подготовка на хората.

" Всичко това ще бъде една от основните тематики, когато отчетът бъде показан на президента в края на месеца. Ще имаме дълга и подробна среща в края на януари ", уточни още военният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР