С три месеца се отлагат изборите за ректор в Медицинския

...
С три месеца се отлагат изборите за ректор в Медицинския
Коментари Харесай

Отлагат с 3 месеца битката за ректор на Медицинския

С три месеца се отсрочват изборите за ректор в Медицинския университет в Пловдив. Така предстоящата оспорвана борба ще се организира във съдбовен петък - 13 септември. Проф. Стефан Костянев, който управлява вуза към този момент два мандата и няма право да се кандидатира повече, се е възползвал от опцията да удължи периода на ръководство с 3 месеца. Целта е по този метод изборите да се изтеглят след края на кандидатстудентската акция. Ако се проведат в авансово планувания период, ще са в пика <210>.

Така на процедура ректорът ще съобщи щафетата в навечерието на новата академична година. За МУ по традиция тя започва в първия образователен ден за учениците, който тази есен е понеделник, 16 септември.

Трима претенденти за поста се спрягат в навечерието на борбата за поста. Единият от тях - проф. Илия Баташки, към този момент обявява обществено желанията си да се кандидатира. За 24 май той е изпратил честитка на академичната общественост, в която декларира и упоритостите си да стане новият ректор. Той към този момент бе противник на проф. Стефан Костянев при избирането му за първи мандат. Проф. Николай Бояджиев, който не можа да се наложи против него в борбата за втория, е другият спряган кандидат-ректор. В момента той е декан на Медицинския факултет.

В университетските среди се приказва, че в изборите ще се включи и шефът на УМБАЛ „ Св. Георги ” Карен Джамбазов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР