С три мача днес продължава 15-ият кръг от футболното ни

...
С три мача днес продължава 15-ият кръг от футболното ни
Коментари Харесай

Три вълнуващи сблъсъка във футболния ни елит

С три мача през днешния ден продължава 15-ият кръг от футболното ни състезание.

Програмата започва със срещата Славия – Крумовград в 14:00 часа, а от 16:30 е конфликтът ЦСКА – Арда.

В последния мач за деня, който стартира в 19:00 часа, Берое приема Левски в Стара Загора.

ДНЕС, 14:00 ЧАСА, СЛАВИЯ – КРУМВГРАД

Славия е хазаин на дебютанта Крумовград в първия дуел през днешния ден. Столичани разделят последното място в класирането с другия дилетант Етър, като двата отбора имат по 8 точки. Крумовград има 18 точки, а в този момент ще опита да вгорчи третия дебют на треньора Златомир Загорчич отпред на „ белите “. Той пое кормилото им още веднъж, откакто Хосе Бакеро и Иван Колев бяха заменени в границите на първите едвам 14 кръга, само че е осъден за 2 мача и няма да е на аварийна пейка през днешния ден. Освен продължително контузения Георги Търтов, в групата на Заги няма да бъдат още Светослав Вуцов и Кристиан Добрев. „ Жълто-сините “ също не могат да се похвалят с цялостен кадрови капацитет. Трайно контузен там е Александър Георгиев, който също като Търтов е младеж на Литекс.

ПРОГНОЗА:    1



ДНЕС, 16:30 ЧАСА, ЦСКА – АРДА

“Червените ” ще търсят втора поредна победа, откакто през предишния уикенд реализираха поврат против Пирин в рамките единствено на 60 секунди. Отборът на Нестор Ел Маестро се намира в страхотна серия от 9 срещи без загуба и сигурно ще желае това да продължи и след днешния дуел. Гостите от Кърджали обаче не идват обречени в София. В неделя Арда взе точка от първенеца Лудогорец вкъщи, завършвайки наедно 0:0. Футболистите на Александър Тунчев даже имаха опция да победят, откакто в заключителните минути на мача удариха греда. Сблъсъкът се обрисува да бъде доста завладяващ, защото двата тима имат сходни индикатори. И ЦСКА, и Арда са позволили по 8 гола от началото на сезона, само че “сините ” са осъществили две попадения повече от своя съперник.

ПРОГНОЗА:    1



ДНЕС, 19:00 ЧАСА, БЕРОЕ – ЛЕВСКИ

Левски ще опита да завоюва втори следващ мач, откакто преди дни нанесе първа загуба на Черно море за акцията. Героят от мача с „ моряците “ Джавад Ел Джемили отпадна в последния миг от сметките на Николай Костов за визитата под Аязмото. Наставникът има и други проблеми с контузени играчи – звездата на отбора Уелтън ще е навън за към месец, а бранителят Кристиан Димитров бе болен в средата на седмицата. Добрата новина в „ синия “ лагер пък е завръщането на Андриан Краев. Преди дуела Левски е с 26 точки на четвъртото място – шест по-малко от водача Черно море. Берое също гони втори следващ триумф, откакто победи изненадващо някогашния към този момент водач Локомотив в Пловдив с 2:1 преди седмица. Успехът спря серия от 4 следващи загуби надалеч от вкъщи на заралии, които мъчно ще вземат нещо и от „ Герена “, макар кадровите проблеми на домакините.

ПРОГНОЗА:    2


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР