С три дни закъснение новите народни представители най-после избраха председател

...
С три дни закъснение новите народни представители най-после избраха председател
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП, ДПС и Янев избраха председателя на парламента

С три дни забавяне новите народни представители най-сетне избраха ръководител на Народното събрание и отблокираха работата на по този начин значимата за страната институция. Решението беше взето с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев „ Български напредък “.

Те са се обединили към кандидатурата на Вежди Рашидов от ГЕРБ по време на следващия председателски съвет за последните дни. Като претекст за избора бе употребен фактът, че Рашидов е най-възрастниятт депутат, който води церемониалното тридневно първо съвещание на 48-ото Народно заседание.

Неговото име бе изправено против кандидатурата на депутата от „ Възраждане “ Цвета Рангелова, за която обаче гласоподаваха само от нейната лична партия.

Против Рашидов се оповестиха единствено от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, а „ Възраждане “ се въздържаха. Христо Иванов и Кирил Петков оповестиха, че към този момент е образувано парламентарно болшинство. За избора на Рашидов гласоподаваха 139 народни представители, срещу бяха 72-ма, а 27 се въздържаха.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР