С този темп на заразяване, би трябвало към Нова година

...
С този темп на заразяване, би трябвало към Нова година
Коментари Харесай

Мангъров: Около Нова година ще утихнат нещата

С този ритъм на заразяване, би трябвало към Нова година и малко по-късно нещата да са затихнали, разяснява доцент Атанас Мангъров пред “Фрог нюз “. Той приказва за първи път след назначението си началник на Covid-отделението в Инфекциозна болница, което бе подложено на голям брой рецензии от последователите на налагането на по-строги ограничения за ограничението на епидемията.

“Има и нещо хубаво при нас - не се приложиха най-рестриктивните ограничения, което е добре. Така действаха в няколко страни, които мислеха планово”, сподели Мангъров.

По мотив решението да оглави отделението, той споделя, че има риск да му се трансферира отговорността, в случай че обстановката с вируса се усложни.

“Да може и по този начин да стане. Но нали знаете за Д'артанян в „ Тримата мускетари “- той се опасяваше, само че беше смел и вървеше напред', изясни инфекционистът.

Той изяснява, че от много време е желал да стартира работа на първа линия против ковид, тъй като виждал, че “има новобранци, които се оплитат”, а има и “много безсмислени неща, наложени от здравната каса”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР