С този дебат с надявам да сложим точка на въпроса

...
С този дебат с надявам да сложим точка на въпроса
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП е основен идеолог за повишаване на пенсиите. Трябва да има таван на цените


„ С този спор с надявам да сложим точка на въпроса кой увеличи пенсиите. Виждам едно предпочитание от Политическа партия да показват това като напълно тяхна заслуга, само че това е записано в програмата на Българска социалистическа партия още преди три парламентарни избора, отстоявано в четири Народното събрание и е изпълнено. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в 24 МИР – София Георги Свиленски по време на избирателен спор в ефира на БТВ. Той посочи, че тази мярка не е попадала в стратегиите на Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ.
„ Когато обещаем нещо, ние рапортуваме, че сме го изпълнили и през днешния ден мога да застана пред българските пенсионери и младите фамилии и да кажа какво сме свършили за тях. Да, за тези неща би трябвало поддръжка и гласове, само че главният идеолог пенсиите да бъдат един път обновени, повторно преизчислени, трети път в този момент през октомври още веднъж да бъдат преизчислени на база застрахователен приход 2021 година, e Българска социалистическа партия “, безапелационен е Свиленски.
Обвиненията, че страната е счупена социалистът дефинира като факсимиле, което се вкарва, когато ГЕРБ не е в ръководството. „ ГЕРБ направиха страната такава по техния модел, ние желаеме да го променим. Последните шест месеца показахме, че можем да променяме модела. България излезе преди всичко по промишлено произвеждане, по стопански напредък. На четвърто място в Европа сме по Брутният вътрешен продукт “, напомни лидерът на листата на Българска социалистическа партия и попита по какъв начин страната може да е счупена, в случай, че детските градини и ясли са безвъзмездни, а майките и младите фамилии ще получат по 350 лева за първия образователен ден.
„ Предложението на ГЕРБ за обезщетенията на бизнеса беше 200 лв. и 80%, а предлагането на Драгомир Стойнев от ПГ на “БСП за България “ беше 250 лева и 100% - това, което има бизнесът сега “, напомни Георги Свиленски във връзка с подхванатите ограничения против инфлацията. По думите му генезисът на високите цени, които виждаме всеки ден, са високите цени на енергоносителите и на горивата. „ Затова ние предлагаме таван на цените. Това го споделя и Европа “, изясни социалистът и напомни, че 17 години “Топлофикация-София “ се ръководи от Столична община с кмет Борисов и кмет Фандъкова.
Свиленски е безапелационен, че по-евтин газ от този, който идва по тръба, няма. „ Трябва да има държавно управление, което да отиде и да подпише дълготраен контракт “, безапелационен е той по тематиката с газа и насочи въпрос към ГЕРБ дали ще отидат да договарят с “Газпром “ за по-евтин газ.
„ Ясно е, че “Булгаргаз “ не е изпълнило или не е платило по метода, по който желае комерсиалното сдружение, което дава газ. Франция, Италия и Германия можаха да платят и да си получават газа, а България не можа. Министерски съвет няма решение за прекъсване на съветския газ. Г-жа Нинова и нито един министър от Българска социалистическа партия не е дал своя вот за прекъсване на газа и за глобите против Русия “, уточни още Свиленски и добави, че от глобите страда България, а не Русия, а разследване на тях “Газпром “ са си нараснали облагата 40 милиарда.
Според Свиленски няма по-последователна позиция от тази на Българска социалистическа партия по отношение на опцията за коалиция с ГЕРБ – „ Ние имаме решение на Конгрес и това няма по какъв начин да се случи. Трябва да има болшинство, което да подсигурява обществената политика, с цел да не ставаме заложници, както бяхме в предходния парламент, на 10-15 народни представители от някоя дребна парламентарна група, която събори държавното управление “, безапелационен е той.
На финала Свиленски насочи зов към българските жители на 2-ри октомври да гласоподават с номер 28: „ За да получите държавно управление, което мисли за вас, което може да взема решение обществените, енергийните, икономическите въпроси на страната. Правителство, което може да подсигурява постоянни приходи и не повишаващи се непрестанно цени. Правителство, което милее за България “, заключи той.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР