С този бюджет за образованието то ще остане недофинансирано. Да,

...
С този бюджет за образованието то ще остане недофинансирано. Да,
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: С този бюджет образованието ще остане недофинансирано

С този бюджет за образованието то ще остане недофинансирано. Да, в бюджета за обучение има заделени средства за заплати на учители, за храна за децата в детските градини, само че имаме недофинансиране във висшето обучение. Това съобщи в " Денят стартира " депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова.

" Едно от най-важните промени в областта на образованието, е самият способ на преподаване и материалът, който се учи ", сподели тя.

Ирена Анастасова разяснява, че Българска социалистическа партия, като съпротива, би трябвало да се бори против измененията в конституцията.

" Ние от Българска социалистическа партия считаме, че би трябвало да се чуе и нашето мнение, би трябвало да се чуят и нашите причини " Против ". Като съпротива сме длъжни да заявим причините си " Против " промените в конституцията ", посочи Анастасова.

Според нея доста от тези промени ще паднат в Конституционния съд.

" Няма по какъв начин ние като някакви велики законотворци, в нашата конституция да споделяме, че българи с двойно поданство могат да бъдат народни представители. Това е изменничество на националните ползи и е в ущърб на националната сигурност ", сподели Ирена Анастасова.

По думите й, когато се подменя историята се подменя и паметта на една нация, това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия по отношение на демонтажа на Паметника на Съветската войска.

" Историята не може да бъде сменена без значение какви обстоятелства в историята си имаме - героични или тежки. Когато нямаме памет за това, което се е случило - положително или неприятно, доста елементарно можем да го повторим ", посочи Анастасова.

Тя изясни, че в решението на съда се показва, че не се знае къде ще се реалокира паметникът, какъв ремонт ще му бъде изработен.

Вижте целия диалог във видеото




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР